Televizoarele inteligente Samsung si Roku sunt vulnerabile la hacking

Televizoarele inteligente Samsung si Roku sunt vulnerabile la hacking

In trecut, televizoarele noastre erau niste simple ecrane care afisau stiri, seriale, documentare si multe altele de la posturile de televiziune. In zilele noastre, televizoarele noastre au devenit mai inteligente si ne permit sa descarcam aplicatii, sa navigam pe internet, sa jucam jocuri, sa urmarim internet TV si asa mai departe, dar din nefericire, asta inseamna, de asemenea, ca sunt vulnerabile la hacking.

In trecut, s-a vorbit despre situatiile in care televizoarele inteligente ii spionau pe utilizatori, iar un nou raport publicat de Consumer Reports cu siguranta nu ne sporeste increderea in televizoarele inteligente, deoarece pe baza constatarilor lor, se pare ca televizoarele inteligente Samsung si Roku par sa fie vulnerabile la hacking.

CITESTE SI:  Windows 10 va inlocui pe Android?

Raportul este parte dintr-o evaluare ampla a confidentialitatii si securitatii condusa de Consumer Reports si analizeaza diferite branduri de televizoare inteligente, inclusiv Sony, LG si Vizio.

Pe baza a ceea ce au descoperit, se pare ca TV-urile inteligente de la TCL (care produce unele dintre playerele media de streaming ale Roku) si Samsung au avut defecte, ceea ce a permis cercetatorilor sa controleze de la distanta volumul televizorului inteligent, sa deschida continutul YouTube si asa mai departe.

Cu toate acestea, din fericire vulnerabilitatile la hacking ale Samsung si Roku nu erau suficient de grave incat sa se poata extrage informatii mai delicate sau sa se poata monitoriza ce viziona utilizatorul, dar poate fi destul de deranjant pentru cineva care nu are nicio idee despre ce se intampla.

CITESTE SI:  Care sunt cele 36 de jocuri clasice care nu au aparut pe PlayStation Classic

De asemenea, ca sa fim cinstiti, vulnerabilitatea hacking Samsung a fost mai greu de exploatat, potrivit Consumer Reports. Cand a fost abordata cu privire la vulnerabilitatea hacking, compania Samsung a spus ca evalueaza problema si ca “apreciem faptul ca Consumer Reports ne da de stire cu privire la ingrijorarile lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *