fbpx

Tehnologia care genereaza electricitate din aer. Cum functioneaza

Tehnologia care genereaza electricitate din aer. Cum functioneaza

In revista Nature Journal a fost publicat un studiu si niste constatari. S-a dezvaluit ca se lucreaza la o tehnologie care genereaza electricitate din aer, ceva ce le depaseste unora orice inchipuire.

Oamenii sunt cunoscuti pentru faptul ca valorifica energia din mediul inconjurator pentru a alimenta sisteme. Cam asta a fost publicat in revista Nature Journal.

Dar acum e vorba despre ceva diferit de ceea ce s-a vazut pana acum. Este vorba despre o noua tehnologie ecologica care poate produce electricitate folosind vaporii din aer.

CITESTE SI:  De ce unii dau in judecata Qualcomm care a dat in judecata Apple

Da, chiar asa e. O tehnologie care iti permite sa generezi electricitate folosind pur si simplu aerul. Dupa cum se explica in revista Nature Journal: “Dispozitivele cu film subtire fabricate din fire proteice la scara nanometrica recoltate din microbi Geobacter pot genera energie electrica continua din vaporii din aer”.

Cu siguranta exista multe cuvinte de jargon pe care unii inca nu le inteleg. Dar se poate spune ca se foloseste un generator care genereaza electricitate din aer.

CITESTE SI:  Ce aplicatie iti permite sa rulezi Windows 95 pe Windows 10

Poate parea ceva ireal, dar se pare ca exista. De asemenea, cercetatorii spun ca aceasta este una dintre cele mai interesante intrebuintari ale firelor nanometrice formate din proteine.

Aparent, noua tehnologie care genereaza electricitate din aer ar trebui sa functioneze si in desert, loc in care nu prea exista vapori in aer. Nu numai ca noua tehnologie este prietenoasa cu mediul inconjurator, dar ar putea fi si una accesibila ca pret.

CITESTE SI:  Cum distruge coronavirusul Wuhan acest vaccin din 1920, banuiesc cercetatorii

De asemenea, este demn de remarcat faptul ca nu e neaparat nevoie ca tehnologia respectiva sa fie folosita in aer liber pentru a genera electricitate folosind aerul si nici nu e nevoie sa fie expusa la Soare. Tehnologia functioneaza foarte bine si in spatii interioare. Ce parere ai despre noul sistem ecologic care genereaza electricitate din aer?