fbpx

Tarile in care Facebook pierde utilizatori

Tarile in care Facebook pierde utilizatori

Conform unor informatii dezvaluite de compania Facebook din Statele Unite, reteaua sa sociala a pierdut utilizatori in anumite tari in trimestru 3 comparativ cu trimestrul 2 al acestui an.

Cresterea numarului de utilizatori ai retelei sociale de la inceputul pandemiei de coronavirus pare sa incetineasca. Tendinta de crestere din tari precum SUA si Canada – cele mai profitabile piete pentru Facebook – e in declin, a raportat compania pentru al treilea trimestru.

Reteaua sociala are acum 196 de milioane de utilizatori in tari din  America de Nord, o scadere de la numarul de 198 de milioane din trimestru 2. Intr-o declaratie, Facebook a precizat ca scaderea era de asteptat si ca poate continua pana la sfarsitul anului.

CITESTE SI:  Cum a fost afectata anularea zgomotului de pe castile AirPods Pro

“Asa cum era de asteptat, in al treilea trimestru al anului 2020, numarul de utilizatori activi zilnic si numarul de useri activi lunar din tarile SUA si Canada au scazut fata de nivelurile celui de-al doilea trimestru din 2020 care au fost ridicate datorita impactului pandemiei de coronavirus”, a precizat Facebook intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI:  Ce aplicatie iOS a generat cel mai mare venit in 2018

“In cel de-al patrulea trimestru din 2020, ne asteptam ca acest trend va continua si ca acele numere din SUA si Canada vor ramane constante sau vor scadea comparativ cu cel de-al treilea trimestru al anului 2020”.

Compania a raportat anterior o crestere la inceputul acestui an, din cauza restrictiilor la scara larga din cauza coronavirusului. Facebook nu are aceleasi scaderi in toate tarile, totusi, iar reteaua sociala castiga in continuare utilizatori in Asia si in alte tari.

CITESTE SI:  Facebook te va notifica daca contul tau a fost compromis

De asemenea, reteaua sociala a promovat succesul familiei sale de aplicatii care combina Facebook, Instagram, WhatsApp si Messenger. Acel numar a ajuns la 2,54 miliarde de utilizatori activi lunar in septembrie.