fbpx

Tarile care nu mai participa la Jocurile Olimpice din Tokio

Tarile care nu mai participa la Jocurile Olimpice din Tokio

Coronavirusul Wuhan a dus la amanarea sau anularea unei serii de evenimente programate pentru acest an. Recent, doua tari au anuntat ca nu mai participa la Jocurile Olimpice din Tokio programate pentru anul 2020. Mai precis, respectivele tari nu mai participa prin faptul ca nu-si mai trimit sportivii la JO care ar putea avea loc anul acesta in Japonia.

Din cauza izbucnirii coronavirusului Wuhan in lume, o multime de evenimente programate pentru anul acesta au fost anulate. Desi nu au fost anulate oficial inca, s-a spus mai devreme in acest an ca Jocurile Olimpice din Tokio, Japonia, din 2020 ar putea fi in pericol din cauza coronavirusului Wuhan.

CITESTE SI:  Cum am putea stoca excesul de energie regenerabila

Cum s-a spus, nu s-a decis oficial nimic inca, dar doua tari au anuntat ca nu mai participa la Jocurile Olimpice din Tokio, din cauza coronavirusului. Canada si Australia au emis declaratii separate in care au anuntat ca nu-si vor trimite sportivii la JO din Tokio din 2020.

CITESTE SI:  Wandercraft creeaza un exoschelet care-i ajuta pe paraplegici sa mearga

Conform Comitetului Olimpic si Comitetului Paralimpic din Canada: “Desi cunoastem complexitatile inerente aparute din cauza amanarii, nimic nu este mai important decat sanatatea si siguranta sportivilor nostri si a comunitatii mondiale. Nu este vorba doar despre sanatatea sportivilor, ci si despre sanatatea publica”.

Ian Chesterman, liderul echipei australiene pentru Tokio, adauga: “E clar ca Jocurile Olimpice nu pot avea loc in iulie. Sportivii nostri au fost magnifici cu atitudinea lor pozitiva fata de antrenament si fata de pregatire, dar ingrijorarea si incertitudinea au fost extrem de problematice pentru ei”.

CITESTE SI:  De ce Google News s-ar putea inchide in UE

Acestea fiind spuse, Comitetul Olimpic International pare sa aiba in vedere amanarea JO din Tokio din 2020, in loc de anularea lor din cauza coronavirusului Wuhan. Organizatia sustine ca anularea ar fi distrus visurile a 11.000 de sportivi dintr-o multime de tari din lume. Ramane de vazut pana cand vor fi amanate Jocurile Olimpice din Tokio, Japonia.