fbpx
Tara responsabila pentru hackurile recente asupra SUA, conform lui Mike Pompeo

Tara responsabila pentru hackurile recente asupra SUA, conform lui Mike Pompeo

A avut loc in ultima vreme o campanie de hackuri sponsorizate de stat, iar secretarul de stat Mike Pompeo din SUA a indicat care tara ar putea fi de vina. De fapt, Mike Pompeo este primul om din administratia Trump care invinuieste acea tara.

Administratia Trump din SUA indica vinovati dupa anumite hackuri sponsorizate de stat impotriva agentiilor americane in ultima vreme. Potrivit publicatiei Washington Post din SUA, secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat ca Rusia ar putea fi responsabila pentru acele hackuri.

CITESTE SI:  Microsoft va folosi Inteligenta Artificiala pentru a ne proteja impotriva malware-urilor

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat ca nu poate oferi alte informatii in timp ce hackurile erau in desfasurare, dar este o declaratie notabila. Pompeo a reiterat ca hackerii au muncit intens pentru a implementa cod ostil in sistemele guvernamentale ale SUA folosind software de la terti, facand referire la instrumentele de retea SolarWinds compromise care au iscat ingrijorari la Microsoft si la alte companii.

CITESTE SI:  Politia chineza aresteaza un suspect la concert cu recunoasterea faciala

Presedintele american in functie nu a indicat pana acum vinovati. Pana acum, acesta a fost reticent in a acuza Rusia de campanii de hacking, probabil pentru ca China e mai specializata in acest domeniu. Rusia a infirmat implicarea sa pana acum.

Acuzatia publica a secretarului de stat Mike Pompeo ar putea fi semnificativa, conform unora. Acestia sustin ca s-ar putea crea o aliere impotriva Rusiei si ca ar putea stimula agentiile si companiile din SUA sa-si consolideze securitatea.

CITESTE SI:  Modalitatea Microsoft de a aduce Xbox Game Pass Ultimate pe iOS, fara sa adere la App Store

Desi nu exista nicio garantie ca Casa Alba actuala va implementa sanctiuni sau hackuri impotriva Rusiei ca forme de represalii, este posibil ca nu va exista o presiune suficienta pentru a impune astfel de represalii asupra Rusiei, daca agentiile si companiile din SUA se pot alia pentru a-si consolida securitatea.