fbpx

Tara in care un robot colecteaza alimentele comandate pentru a le preda soferilor de livrari

Tara in care un robot colecteaza alimentele comandate pentru a le preda soferilor de livrari

Intr-o anumita tara, a aparut un robot care colecteaza alimentele comandate de la restaurantele din mall pentru a le preda soferilor care livreaza la domiciliu, scurtand astfel timpul de livrare. Robotul care colecteaza produsele alimentare apartine de o companie care se numeste Grab.

Serviciile de livrari sunt la moda in ziua de azi, mai ales ca pandemia a determinat restaurantele sa apeleze la ele si ca clientii opteaza pentru livrari mai des.

Acum, in Singapore, Grab va testa un robot care se va deplasa printr-un mall pentru a colecta alimente comandate, in numele clientilor. Pentru cei nefamiliarizati, Grab e practic echivalentul Asiei la Uber si ofera servicii de ride-hailing, dar si de livrari de alimente.

CITESTE SI:  Cum arata robotul InSight de pe Marte din spatiu dintr-un satelit

Ideea din spatele acestui robot e ca, in loc ca soferii de livrari sa fie nevoiti sa mearga pe jos prin mall mergand de la un restaurant la altul colectand alimente, aceasta sarcina va apartine acestui robot.

CITESTE SI:  Tara care a eliminat coronavirusul Wuhan

Odata ce produsele alimentare au fost colectate, acestea vor fi mutate intr-o locatie centrala in care soferii pot colecta comenzile si sa le expedieze la client.

Potrivit Grab, dispozitivul robotic e proiectat pentru a economisi timp. Asta inseamna ca soferul va putea livra alimentele intr-un timp mai scurt si alimentele ajung la client in mai putin timp.

De asemenea, asta inseamna ca soferii isi vor putea creste numarul de livrari pe zi, ceea ce inseamna ca veniturile soferilor si ale Grab vor creste. Este ceva destul de interesant, dar nu ar fi o premiera. Si alte servicii de acest tip au folosit dispozitive robotice.

CITESTE SI:  VIDEO: Minunat! Acum robotii industriali ne pot ucide cu katana

Compania Domino’s Pizza a testat deja livrarile de alimente cu roboti. Ce parere ai despre asta? Crezi ca livrarile de produse alimentare cu roboti si soferi e viitorul? Crezi ca joburile oamenilor in acest sector vor disparea candva?