fbpx
Tara in care TSMC va construi o fabrica de 12 miliarde de dolari pentru a produce cipuri

Tara in care TSMC va construi o fabrica de 12 miliarde de dolari pentru a produce cipuri

Compania TSMC de cipuri din Taiwan a confirmat ca va construi o fabrica de procesoare intr-o anumita tara. Se spune ca constructia acelei fabrici de cipuri va costa 12 miliarde de dolari.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) – care produce cipuri si procesoarele pentru Apple, AMD si alte companii – a confirmat ca va construi o fabrica de cipuri de 12 miliarde de dolari in Arizona, Statele Unite.

Compania din Taiwan va folosi cea mai recenta tehnologie de fabricatie de 5nm. Asa cum era de asteptat, constructia va fi subventionata de guvernul SUA, iar fabrica va crea 1600 de locuri de munca platite regeste.

CITESTE SI:  Pentru ce investeste Ford 29 de miliarde de dolari pana in 2025

Se presupune ca guvernul din SUA a fost in discutii cu TSMC de luni de zile, conform unei stiri anterioare de WSJ. Un obstacol a fost costul constructiei.

Presedintele companiei din Taiwan, Mark Liu, a declarat pentru NY Times anul trecut ca, deoarece e mai scump sa opereze in SUA decat in Taiwan, compania va avea nevoie de subventii consistente.

CITESTE SI:  Noul mod "Ultimate Performance" pentru Windows 10 Pro creste puterea PC-urilor

Nu exista inca informatii cu privire la cati bani va oferi guvernul SUA pentru construirea acelei fabrici de cipuri a TSMC din Arizona. In SUA, TSMC opereaza in prezent o fabrica in Camas, Washington, si centre de proiectare atat in Austin (Texas), cat si in San Jose (California).

Fabrica din Arizona de 12 miliarde de dolari ar fi a doua a TSMC in Statele Unite. Compania din Taiwan este un producator important pentru numeroase companii de cipuri. Acesta construieste procesoare AMD, procesorul A13 al Apple pentru cele mai recente iPhone-uri si iPad-uri, procesoarele Qualcomm pentru dispozitivele Android si cipuri pentru placi grafice de la NVIDIA si AMD. Chiar si companiile cu fabrici proprii – cum ar fi Intel – externalizeaza o parte din productie catre producatorul TSMC din Taiwan.