fbpx

Tara in care serviciul de plati WhatsApp s-a lansat

Tara in care serviciul de plati WhatsApp s-a lansat

Compania Facebook din SUA a anuntat ca serviciul sau de plati WhatsApp a fost lansat intr-o anumita tara. Pentru ca autoritatile din acea tara au autorizat aceasta lansare a serviciului WhatsApp. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a oferit o declaratie despre aceasta lansare.

Compania Facebook din Statele Unite lanseaza serviciul de plati WhatsApp pentru utilizatorii din India, dupa ce autoritatile de reglementare din acea tara au aprobat acest lucru.

Serviciul a fost lansat initial in India ca versiune beta in 2018, dar lansarea deplina a fost reprogramata din cauza ingrijorarilor legate de stocarea si partajarea datelor.

CITESTE SI:  Snapchat infirma presupusa remarca controversata a CEO-ului cum ca India este o tara saraca

Este o lansare importanta pentru WhatsApp, India fiind o piata uriasa care gazduieste aproximativ 400 de milioane de utilizatori. Organismul de reglementare din India pentru transferuri de bani a aprobat lansarea acestui serviciu, Facebook confirmand lansarea serviciului in India cateva ore mai tarziu intr-o postare pe blog.

Conform lui Mark Zuckerberg: “Acum veti putea transfera bani cunostintelor si familiei prin WhatsApp, ca si cum ati trimite un mesaj”. El a indicat, de asemenea, ca transferurile digitale de bani au fost “deosebit de importante” in timpul pandemiei globale, deoarece se elimina necesitatea folosirii banilor cash.

CITESTE SI:  Ce fel de hashtag-uri va incepe sa blocheze Instagram

Sistemul de plati WhatsApp va utiliza infrastructura nationala (UPI) de plati a Indiei. Acest lucru permite interoperabilitatea intre diferite aplicatii, infrastructura respectiva fiind folosita si de PhonePe (Walmart) si Google Pay, doi dintre principalii furnizori de plati mobile din tara, ambii controland aproximativ 40% din piata.

CITESTE SI:  Care e acum fotografia cu cele mai multe like-uri pe Instagram

Dar furnizorii de plati digitale din India, cum ar fi WhatsApp, se vor confrunta cu noi provocari in lunile urmatoare. Dupa cum a anuntat TechCrunch, acel organism de reglementare din India a anuntat ca va limita suma tranzactiei UPI pe care orice serviciu de plati o poate procesa, pentru siguranta sistemului UPI.