fbpx

Tara in care se doreste reducerea procentului Google si Apple din aplicatii la 20%

Tara in care se doreste reducerea procentului Google si Apple din aplicatii la 20%

Conform unei noi stiri, intr-o anumita tara din lume exista demersuri pentru reducerea procentului din veniturile dezvoltatorilor de aplicatii, procent care merge la Apple si Google. Se doreste reducerea procentului de la 30% la 20%. Dar nu-i numai atat.

Nu se poate nega faptul ca, oferind dezvoltatorilor de aplicatii o platforma pentru a-si vinde si distribui aplicatiile, Apple si Google merita sa obtina o parte din veniturile acelor dezvoltatori de aplicatii.

Cu toate acestea, exista urmatoarea intrebare: ce procent din veniturile dezvoltatorilor de aplicatii trebuie sa mearga la acele companii? In acest moment, standardul industriei pare sa fie de 30%, dar unii dezvoltatori de aplicatii sustin ca procentul trebuie redus.

CITESTE SI:  Lenovo Yoga Chromebook cu display 4K - specificatii si pret

Desi aceasta e o nemultumire pe care unii dezvoltatori de aplicatii o aveau pentru Apple de ceva vreme, abia recent acea nemultumire a capatat proportii, cand Epic Games s-a decis sa conteste in mod public Apple, ceea ce a dus la un proces judecatoresc.

CITESTE SI:  De ce CEO-ul VW e entuziasmat cu privire la masina Apple

Acum se pare ca autoritatile de reglementare din intreaga lume incep sa se implice, cum ar fi in Rusia. In aceasta tara, un parlamentar a prezentat un proiect de lege in care s-a propus ca procentul din venituri care trebuie sa mearga la Apple si Google sa fie redus la 20%.

In plus, legislatia ar impune, de asemenea, ca Apple si Google sa plateasca o treime suplimentara din comisionul lor (adica circa 30% din acel procent de 20%), suma care se va indrepta catre un fond special de formare pentru specialistii IT.

CITESTE SI:  Apple a primit in ultima clipa permisiunea de a-si organiza evenimentul pentru iPhone la Sala Steve Jobs

Acest lucru va avea loc trimestrial. Ramane de vazut daca acest proiect de lege va fi adoptat sau nu. Si desi unii sustin ca actiunile companiei Epic Games sunt gresite, nu exista nicio indoiala ca, tinand cont si de anchetele publice intense aparute anterior, e improbabil ca compania Apple va ramane intacta.