fbpx

Tara in care magnatul Carlos Slim ar putea oferi televiziune

Tara in care magnatul Carlos Slim ar putea oferi televiziune

America Movil, gigantul de telecomunicatii controlat de magnatul Carlos Slim, e din ce in ce mai optimist ca va primi o licenta pentru a oferi televiziune intr-o anumita tara, un tel pe care compania il are de aproape trei decenii.

Gigantul detinut de magnatul Carlos Slim ofera deja televiziune pe pietele din America Latina, dar companiei i s-a interzis sa ofere aceste servicii in Mexic (tara natala), de la privatizarea companiei de stat Telmex la inceputul anilor ’90.

In luna octombrie, o filiala America Movil a depus o cerere pentru o licenta de televiziune cu plata. Desi multi considera ca cota de piata a companiei magnatului Carlos Slim este inca prea mare in Mexic, directorii superiori s-au aratat optimisti in ultimele luni.

CITESTE SI:  Cum s-au folosit niste hackeri rusi de un accident aviatic

“Cred ca in curand vom auzi o decizie finala din partea ministerului care va consta nu in ‘daca’, ci ‘cand’ vom putea incepe sa oferim servicii de televiziune”, spune Carlos Garcia Moreno de la America Movil.

Desi acesta s-a referit la Ministerul Comunicatiilor si Transporturilor, decizia va fi luata de IFT. Inainte de a aproba sau a respinge cererea, comisarii autoritatii de reglementare IFT din Mexic trebuie sa voteze la recomandarea personalului.

CITESTE SI:  Reddit se reproiecteaza pentru a arata ca Facebook si Twitter

O astfel de recomandare nu a fost inca primita de comisari, a declarat o sursa din autoritatea de reglementare. Compania America Movil a depus cererea la scurt timp dupa victoria presedintelui din Mexic – Andres Manuel Lopez Obrador – care are o lunga istorie de colaborare cu magnatul Carlos Slim.

In pofida faptului ca mai multi consumatori din Mexic folosesc streaming-ul, compania America Movil a magnatului Carlos Slim era nerabdatoare sa ofere pachete care unesc telefonul, internetul si televiziunea, compania sustinand ca cota de piata de televiziune in Mexic e inca scazuta.

CITESTE SI:  Primul tren de pasageri plutitor din lume este construit in Seattle

Daca se elibereaza o licenta, reteaua Telmex ar putea fi gata sa ofere consumatorilor din Mexic televiziune in cel mult sase luni, spune o persoana apropiata de Telmex.

Filiala gigantului America Movil detinut de magnatul Carlos Slim intentioneaza sa investeasca circa 305 milioane de dolari pentru a oferi serviciul de televiziune, conform unui document. America Movil detine in prezent aproape doua treimi din retelele de telefonie mobila din Mexic.