fbpx
Tara in care jocurile fizice PS Vita vor continua sa fie produse

Tara in care jocurile fizice PS Vita vor continua sa fie produse

La inceputul acestei saptamani, s-a aflat ca Sony Interactive Entertainment intentioneaza sa puna capat productiei de jocuri fizice pentru consola PS Vita in ambele Americi si in Europa pe 31 martie 2019.

In ceea ce priveste o anumita tara, compania i-a asigurat recent pe fani ca vor putea cumpara jocuri fizice pentru consola PS Vita si dupa martie 2019. Informatiile provin de la GameSpark care le-a pus celor de la Sony Interactive Entertainment cateva intrebari.

Recent, Sony a confirmat ca va inceta productia de jocuri fizice pentru PS Vita pana la sfarsitul anului fiscal pentru anul 2018, ceea ce inseamna practic pana in martie 2019.

CITESTE SI:  De ce Sony amana evenimentul pentru PS5, noua consola de jocuri

Avand in vedere vechimea consolei PS Vita si luand in considerare faptul ca nu par sa existe planuri pentru producerea unui succesor, presupunem ca acest lucru nu a venit ca o surpriza.

Cu toate acestea, ceea ce vine ca o surpriza este ca abandonarea productiei jocurilor fizice pentru consola PS Vita se aplica tuturor pietelor, cu exceptia Japoniei, tara natala a Sony.

CITESTE SI:  Ce companie de ridesharing ajunge in Tokio drept serviciu de taxi

Acest lucru a fost dezvaluit in timpul unui interviu pentru GameSpark, in care Sony a confirmat ca jocurile fizice vor continua sa fie produse pentru piata japoneza. Nu este clar de ce Sony alege sa mentina productia de jocuri fizice pentru Japonia, dar poate ca motivul este ca jucatorii prefera sa cumpere jocuri fizic, si nu digital.

De asemenea, la intrebarea daca productia consolei PS Vita va continua, Sony a raspuns afirmativ. “In Japonia, utilizatorii vor continua sa se bucure de gama larga de titluri, iar in prezent intentionam sa continuam activitatile de marketing”.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Nokia 2 a fost anuntat oficial cu o baterie de 4100mAh

Asa cum am spus, consola nu a fost actualizata de ceva vreme, iar Sony a declarat anterior ca un succesor pentru PS Vita ar putea sosi peste mult timp (asta daca va sosi), dar oricum se pare ca probabil lansarea urmatoarei console nu ar trebui sa iasa total din discutie.