fbpx
Tara in care dominanta Apple si Google asupra magazinelor lor de aplicatii s-a incheiat

Tara in care dominanta Apple si Google asupra magazinelor lor de aplicatii s-a incheiat

Din pacate pentru Apple si Google, din cauza unei legi, dominanta lor asupra magazinelor lor de aplicatii s-a incheiat intr-o anumita tara. Guvernul a votat pozitiv asupra acelui proiect de lege pentru magazinele de aplicatii si cel mai probabil presedintele tarii va semna proiectul de lege.

Se pare ca dominanta Apple si Google asupra magazinelor lor de aplicatii s-a incheiat in Coreea de Sud. Guvernul din Coreea de Sud a votat recent asupra unei legi care ar determina Apple si Google sa permita folosirea unor platforme terte de plati.

CITESTE SI:  Jucatorii din Japonia cheltuie cei mai multi bani in Pokemon GO, dar Statele Unite este cea mai profitabila piata

Acum cateva zile, guvernul acelei tari a renuntat temporar la vot din cauza unor subiecte mai urgente. Desi nu s-a dezvaluit cand vor vota pe subiectul celor doua companii, se pare ca votul a avut loc deja.

Pentru ca proiectul de lege sa fie adoptat, va fi nevoie de semnatura presedintelui tarii. Deci, ce inseamna asta pentru Google si Apple? Practic, ambele companii au folosit propriul lor sistem de plati pentru achizitiile de aplicatii si pentru microtranzactii.

CITESTE SI:  Acesta e un incarcator wireless magnetic pentru iPhone 12

Asta inseamna ca dezvoltatorii au fost obligati de cele doua companii sa imparta cu ele 30% din venituri, ceea ce unor dezvoltatori li s-a parut nerezonabil.

Cu noua lege din Coreea de Sud, vor fi permisi si alti furnizori de servicii de plati, furnizori care ar putea practica comisioane mai mici decat cele doua companii, acest lucru permitand dezvoltatorilor sa-si creasca veniturile.

Daca Apple si Google nu se vor conforma noii legi pentru magazinele lor de aplicatii, risca o amenda de 3% din toate veniturile din Coreea de Sud, inclusiv pentru vanzarile hardware.

CITESTE SI:  Ce camera uimitoare ar putea ajunge pe tableta iPad Pro a Apple

Potrivit presedintelui Comisiei pentru Comunicatii din Coreea de Sud, Han Sang-hyuk: “Putem echilibra politica inainte de implementare. Suntem pe deplin constienti de preocuparile companiilor Apple si Google, asa ca vom implementa politica tinand cont de partile interesate din industrie, dar si de utilizatorii magazinelor de aplicatii”.