fbpx
Tara in care cumparaturile cu Bitcoin sunt acum legale

Tara in care cumparaturile cu Bitcoin sunt acum legale

Guvernul unei anumite tari a aprobat Bitcoin ca mijloc legal de plata pentru cumparaturi in acea tara, pe langa banii obisnuiti. Aceasta ar fi prima tara din lume care aproba moneda virtuala Bitcoin pentru cumparaturi. Totusi, conform unui sondaj, majoritatea cetatenilor nu sunt de acord cu decizia guvernului.

In luna iunie, guvernul din El Salvador a propus si adoptat o lege pentru ca acea moneda virtuala sa devina un mijloc legal de plata pentru cumparaturi in aceasta tara.

CITESTE SI:  Ce tara din Africa isi lanseaza primul satelit

Legea s-a activat marti in El Salvador, iar guvernul tarii a cumparat 400 Bitcoins care sunt evaluati la aproximativ 20,9 milioane de dolari. In urma acestei legi adoptate in aceasta tara, El Salvador a devenit prima tara din lume care a aprobat moneda virtuala in mod oficial ca mijloc legal de plata.

Pentru cei nefamiliarizati, banii sunt de obicei folositi in acest scop. Acest lucru e important pentru ca, inainte de asta, Bitcoin si celelalte criptomonede erau acceptate doar in anumite locuri.

CITESTE SI:  De ce IBM lucreaza la o moneda virtuala legata de dolarul american

Aproband aceasta moneda virtuala ca mijloc legal de plata pentru cumparaturi, asta inseamna ca cei care locuiesc in El Salvador pot cumpara produse si servicii cu acea criptomoneda. Cu toate acestea, desi acest lucru e interesant, unii s-au declarat sceptici cu privire la decizia guvernului tarii.

Asta pentru ca criptomonede precum Bitcoin sunt foarte fluctuante. Asta inseamna ca cei 400 Bitcoins pe care tara i-a cumparat s-ar putea sa se deprecieze in viitor.

CITESTE SI:  Informatii despre primul smartphone 5G al Huawei, Mate 30 5G

De asemenea, conform unui sondaj realizat de Universitatea Centrala Americana, 70% dintre cetatenii din El Salvador nu sunt de acord cu decizia guvernului, majoritatea dintre ei nefiind siguri cu privire la cum se folosesc monedele virtuale.

Ce parere ai despre decizia guvernului din El Salvador de a aproba moneda virtuala Bitcoin ca mijloc legal de plata pentru cumparaturi? Crezi ca vor exista dezavantaje in viitor in urma acestei decizii?