fbpx

Tara in care cercetatorii au descoperit un nou mijloc de a crea diamante

Tara in care cercetatorii au descoperit un nou mijloc de a crea diamante

Cercetatorii de la doua universitati dintr-o anumita tara au dezvaluit ca au dezvoltat un nou mijloc de a crea diamante sintetice. Este un mijloc mai ieftin si care implica presiune. Acest lucru functioneaza si la temperatura unei incaperi obisnuite. Nu va mai fi nevoie de temperaturi de mii de grade.

Unul dintre motivele pentru care diamantele sunt foarte valoroase se datoreaza faptului ca, in general, acestea apar in mod natural, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie descoperite si exploatate.

CITESTE SI:  Inteligenta artificiala a Google poate prezice bolile de inima prin scanarea ochilor

La randul sau, acest lucru a creat controverse pentru ca, din cauza nevoii de diamante, au aparut conditii de munca discutabile. Acesta e motivul pentru care oamenii exploreaza acum mijloace mai sustenabile si mai etice.

Si se pare ca, datorita cercetatorilor din Australia din cadrul Universitatii Nationale Australiene (ANU) si de la Universitatea RMIT din Melbourne, s-a reusit crearea unora la temperatura unei incaperi obisnuite, iar asta intr-un timp scurt.

CITESTE SI:  De ce vor fora cercetatorii intr-un lac antic din Antarctica

Desi diamantele sintetice nu sunt ceva nou si exista de zeci de ani, aceasta descoperire a cercetatorilor e interesanta pentru ca acestea pot fi create la temperaturi reduse.

Asta spre deosebire de alte diamante sintetice care necesita caldura intensa. Cu noul mijloc care necesita presiune intensa, cercetatorii de la cele doua universitati din Australia au reusit sa creeze doua tipuri de diamante distincte din punct de vedere structural.

CITESTE SI:  In ce tara muta Google productia de smartphone-uri Pixel din China

Unul dintre ele este similar cu cele din bijuterii, iar celalalt este un tip denumit Lonsdaleite si care se gaseste la locul impactului meteoritilor.

De asemenea, Lonsdaleite poate fi folosit pentru forarea in materiale de pe siturile miniere. Ce parere ai despre aceasta stire? Crezi ca noul mijloc mai ieftin de producere a diamantelor al cercetatorilor va duce la reducerea preturilor pentru aceste materiale?