fbpx

Tara in care ar putea avea loc cea mai mare licitatie 5G din lume, conform Nokia

Tara in care ar putea avea loc cea mai mare licitatie 5G din lume, conform Nokia

Producatorul finlandez de echipamente de telecomunicatii Nokia Oyj se asteapta ca o anumita tara va gazdui cea mai mare licitatie unica din lume pentru spectrul 5G anul viitor, a declarat pentru Reuters un director al companiei finlandeze.

Dupa ce a intrat intr-un parteneriat cu operatorul Antel uruguayan operat de stat pentru a implementa prima retea 5G din America Latina, Nokia isi atinteste acum privirea asupra Braziliei, cea mai mare piata din regiune. In Brazilia ar putea avea loc acea mare licitatie de acest tip.

CITESTE SI:  Apple ar putea modifica radical asistentul virtual Siri

“Vedem vointa politica de a realiza o vanzare de spectru larg in primul trimestru al anului 2020. Credem ca este plauzibil sa spunem ca marele cadou de Craciun din Brazilia anul viitor va fi probabil un smartphone 5G”, spune Wilson Cardoso de la Nokia.

Autoritatea de reglementare in comunicatii din Brazilia – Anatel – inca stabileste regulile pentru marea licitatie dupa ce a decis, in mai, ca frecventele de 2,3Ghz si 3,5GHz vor fi alocate pentru 5G.

CITESTE SI:  Cat de bine se vinde iPhone Xs Max, comparativ cu iPhone Xs

La aceeasi licitatie din Brazilia programata pentru martie 2020, ar putea fi adaugate si alte frecvente, cum ar fi cele 26GHz si 700MHz. Daca toate patru sunt scoase la licitatie impreuna, a adaugat Wilson Cardoso de la Nokia, aceasta va fi cea mai mare licitatie de spectru din lume pentru 5G.

Nokia a inceput testarea tehnologiei 5G in Brazilia in februarie 2018 impreuna cu operatorul Tim. Cardoso a spus ca compania finlandeza a efectuat teste si cu alti operatori, dar a refuzat sa le spuna numele, deoarece proiectele sunt confidentiale.

CITESTE SI:  Ce computere vor avea recunoastere faciala

La fel ca compania Ericsson din Suedia si Huawei din China, Nokia colaboreaza cu Anatel inaintea marii licitatii 5G preconizate in Brazilia. Intrebat daca compania finlandeza Nokia va beneficia de pe urma ingrijorarii SUA conform careia echipamentele de telecomunicatii Huawei spioneaza pentru China, Cardoso a declarat ca compania finlandeza profita de toate oportunitatile.

Sursa imagine: Flickr.com