fbpx

Tara in care Amazon a renuntat la plasticul de unica folosita

Tara in care Amazon a renuntat la plasticul de unica folosita

Conform unei noi stiri, compania americana Amazon a renuntat la folosirea plasticului de unica folosinta la centrele sale dintr-o anumita tara. Si nu, nu e vorba despre Statele Unite. Procedand astfel, Amazon s-a tinut de o promisiune pe care a facut-o anul trecut.

Anul trecut, compania Amazon din Statele Unite s-a angajat sa renunte la plasticul de unica folosinta la centrele sale din India, iar acum se pare ca compania americana se tine de cuvant.

CITESTE SI:  Ce performanta uimitoare are noul cip Snapdragon 855 Plus al Qualcomm

Dupa cum informeaza Reuters, compania din Statele Unite a inlocuit foliile cu bule si pernele cu aer – cu hartie – si a schimbat banda traditionala de ambalare in favoarea alternativelor biodegradabile.

Amazon a declarat in luna septembrie a anului trecut ca va renunta treptat la ambalajele din plastic de unica folosinta pana in luna iunie a acestui an, pentru a permite Indiei sa abordeze problema cu poluarea mediului.

Tara de 1,3 miliarde de locuitori nu are un sistem organizat de gestionare a deseurilor din plastic, ceea ce l-a determinat pe prim-ministrul Narandra Modi sa solicite cetatenilor sa renunte complet la folosirea plasticului in India pana in 2022.

CITESTE SI:  De ce Tesla ar putea trece si la smartwatch-uri

Eforturile companiei Amazon vor contribui cu siguranta la atingerea acestui obiectiv al Indiei pentru plastic, dar compania in sine are parte de alte acuzatii de alterare a mediului inconjurator, fiind in permanenta criticata de Greenpeace pentru practicile sale deficitare de sustenabilitate.

CITESTE SI:  De ce Mac-urile din fabrica ar putea fi deja infectate cu malware

Cu toate acestea, in ultima vreme, compania Amazon din Statele Unite a investit in energie ecologica, lansand initiative de reciclare si luand masuri impotriva vanzatorilor care exagereaza cu ambalajele.

Deoarece pozitia companiei Amazon din Statele Unite impotriva plasticului de unica folosinta s-a dovedit a fi reusita in India, e posibil ca destul de curand aceasta initiativa va fi replicata si in Occident.