fbpx
Tara din Europa in care Google va mai construi un centru de date

Tara din Europa in care Google va mai construi un centru de date

Compania Google din Statele Unite a anuntat in aceasta saptamana ca compania americana isi creste investitiile in Europa cu o investitie planificata de 3 miliarde de euro in centrele de date din Europa in urmatorii doi ani.

Centrul in care sunt stocate datele telefoanelor Nokia, cel din orasul Hamina din Finlanda, va primi o investitie suplimentara de 600 de milioane de euro in urmatorii doi ani.

Google vrea sa construiasca un al doilea centru de date in acelasi loc din Europa. “Ca parte a acestei noi investitii, planuim sa investim inca 600 de milioane de euro in 2020 pentru a extinde prezenta centrului nostru din Hamina, Finlanda… Investitiile noastre vor oferi aproximativ 4300 de locuri de munca in Finlanda”.

CITESTE SI:  Ce pret si specificatii are primul monitor de gaming Razer

Google va realiza o investitie suplimentara de 3 miliarde de euro in urmatorii doi ani pentru a creste numarul centrelor de date din Europa, a spus CEO-ul Google, Sundar Pichai.

Planul de investitii include o investitie suplimentara de 600 de milioane de euro in data center-ul Hamina din Finlanda, Europa, ceea ce duce investitia finala la mai multe miliarde de euro, a declarat premierul finlandez Antti Rinne intr-o conferinta de presa comuna.

CITESTE SI:  Samsung va recupera 157 de tone de metale rare din smartphone-urile Galaxy Note 7

“Aceasta este o veste fantastica pentru Finlanda”, a spus premierul. Google are deja un centru de date la Hamina, Finlanda, acolo unde a investit anterior 800 de milioane de euro pentru a converti o veche fabrica de hartie.

Compania a spus in luna mai a acestui an ca va investi 600 de milioane de euro intr-un nou data center in acelasi loc din Europa. Google a cumparat locul de la fabrica de hartie Stora Enso in 2009.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi smartphone-ul Sony cu ecran rulabil

Locatia este aproape de granita cu Rusia si foloseste Golful Finlandei pentru a reduce energia necesara pentru racire. Celelalte centre de date din Europa ale Google sunt situate in Olanda, Irlanda si Belgia.

Sursa imagine: Flickr.com