fbpx

Tara cu un tren de 1000km/h

Tara cu un tren de 1000 de kilometri la ora

Intr-o anumita tara s-a reusit dezvoltarea unui tren care circula cu aproximativ 1000km/h. Organizatia care dezvolta acel tren de 1000km/h sustine ca va scurta timpul de calatorie intre anumite doua orase la 30 de minute, de la 3,5 ore.

Desi ar putea fi mai convenabil sa conduci, deoarece iti setezi propriul orar si alegi propriul traseu, uneori folosirea transportului in comun, cum ar fi trenurile, este mai practica si chiar mai eficienta.

CITESTE SI:  VIDEO: Smartphone-urile Samsung Galaxy M10 si M20 sunt oficiale - specificatii si pret

Asta pentru ca nu exista blocaje de trafic si uneori se foloseste o ruta directa catre destinatie. In Coreea de Sud, Institutul Coreean de Cercetare in Cai Ferate a prezentat noul sau hyper-tube despre care sustine ca a reusit sa ajunga la o viteza maxima de 1000km/h in timpul unui test.

1000km/h este un progres incredibil pentru ei, in incercarea lor de a crea trenuri ultra-rapide. Coreea de Sud si-a inceput de fapt lucrul la hyper-tube (cunoscut drept hyperloop in alte parti ale lumii) in 2017, asa ca e foarte impresionant ca s-a reusit sa se ajunga la 1000km/h in doar 3 ani in Coreea de Sud.

CITESTE SI:  Un restaurant din care tara foloseste roboti pentru distantarea sociala

Organizatia din Coreea de Sud spera ca, pana in momentul in care cel de 1000km/h va fi utilizat public, acesta va permite pasagerilor sa calatoreasca de la Seul la Busan in doar 30 de minute, o calatorie care acum necesita 3,5 ore.

CITESTE SI:  Xiaomi ar putea avea legaturi cu armata acestei tari

Desi unii au calatorit cu trenuri extrem de rapide in trecut, unul dintre avantajele hyperloop-ului este ca incapsuleaza trenul in interiorul unui tunel. Acest lucru contribuie la reducerea fortelor externe din mediul inconjurator, ceea ce ii permite sa circule foarte rapid.

Nu e clar cand astfel de trenuri de 1000km/h vor deveni ceva obisnuit si disponibile publicului larg, dar pana acum dezvoltarea acestei tehnologii pare a inregistra progrese incredibile.

Facebook