fbpx

Tara care va pune taxe pe Netflix, Uber, Spotify si Airbnb

Tara care va pune taxe pe Netflix, Uber, Spotify si Airbnb

O anumita tara doreste ca companii globale precum Netflix, Uber, Spotify, Airbnb si Cabify sa plateasca taxe pentru vanzarile pe care le realizeaza pe platformele lor digitale in tara incepand cu anul 2020, a declarat directoarea entitatii locale de colectare a impozitelor, Claudia Suarez.

Oficialul a declarat intr-un interviu pentru Reuters ca masura ar putea fi aprobata de presedintele tarii (Peru), Martin Vizcarra, printr-un decret de urgenta, astfel incat aceste taxe sa inceapa sa fie colectate incepand cu anul viitor.

CITESTE SI:  Ingrijorarea oficialilor din China din cauza masinilor Tesla

Intrebata daca taxele sunt si pentru compania Amazon de comert electronic, Claudia Suarez a spus ca acest lucru nu e inca definit, dar a mentionat ca Uber, Spotify, Airbnb, Cabify si Netflix vor primi taxe.

Suarez din Peru a spus ca colectarea acestei taxe se va realiza prin retinerea de pe cardul de credit de la utilizatorii care platesc pentru servicii digitale.

Pe de alta parte, Suarez a spus ca autoritatatea pentru impozite din Peru doreste sa recupereze 9 miliarde de dolari din datoriile fiscale vechi ale companiilor mari care sunt intr-o disputa administrativa si judiciara.

CITESTE SI:  Cum ar putea viitoarele smartwatch-uri Apple Watch sa depisteze accidentele vasculare cerebrale

La sfarsitul lunii noiembrie, autoritatea pentru impozite din acea tara din America de Sud a informat ca a recuperat 75 de milioane de dolari de la Telefonica prin taxe, dupa ce Curtea Suprema din Peru a decis in favoarea sa, dupa peste 10 ani de litigii.

Suarez a precizat ca entitatea fiscala din Peru are in vizor 294 de milioane de dolari in ceea ce priveste datoriile companiilor cu conexiuni cu compania braziliana de constructii Odebrecht investigata in Peru pentru coruptie. Acest proiect a fost suspendat in anul 2017 in acea tara din America de Sud cand Odebrecht l-a anulat din cauza lipsei finantarii. Ce crezi? E bine ca Peru percepe taxe de la Uber, Spotify, Airbnb, Cabify si Netflix?