fbpx
Tara care va acorda hack-urilor ransomware aceeasi prioritate precum cea pentru terorism

Tara care va acorda hack-urilor ransomware aceeasi prioritate precum cea pentru terorism

Conform unor noi stiri, o anumita tara din lume s-a decis sa acorde hack-urilor ransomware acelasi nivel de prioritate precum cel pentru terorism. Asta pentru ca acestea pot periclita functionarea unitatilor medicale si a unor institutii importante.

De-a lungul anilor a existat o crestere a numarului de hack-uri ransomware. Uneori e doar enervant, dar alteori aceste actiuni pot fi dramatice, mai ales daca vizeaza centre de cercetare, unitati medicale sau institutii guvernamentale.

CITESTE SI:  Ce bug-uri grave Windows 10 confirma Microsoft

Acesta e motivul pentru care Departamentul de Justitie al SUA a decis sa trateze atacurile ransomware cu maxima prioritate. Departamentul de Justitie din SUA va acorda hack-urilor aceeasi prioritate precum cea pentru terorism.

Potrivit unei indrumari interne pentru birourile de avocatura de pe intregul teritoriu al SUA, se solicita ca investigatiile cu privire la aceste incidente sa fie coordonate de un grup nou creat la Washington.

CITESTE SI:  In ce timp scurt a generat Alibaba 30 de miliarde de dolari

Potrivit lui John Carlin, procuror general adjunct in functie la Departamentul de Justitie: “E un proces specializat pentru a ne asigura ca monitorizam toate cazurile, indiferent de tara din care provin, astfel incat sa puteti stabili legaturile dintre autori si sa lucrati pentru a perturba intregul lant”.

Conform lui Carlin, acesta e un model similar pe care l-au folosit anterior pentru terorism. Oficialii din SUA spera ca, cu acest nivel de prioritate acordat hack-urilor ransomware, hackerii vor fi descurajati in a le implementa in SUA.

CITESTE SI:  Cum ti-ai putea masura tensiunea arteriala fara sa mergi la medic, in viitor

Nu e clar daca initiativa din SUA va fi una reusita, dar avand in vedere consecintele hack-urilor ransomware, faptul ca li se creste prioritatea la nivel de terorism e de apreciat. Ce parere ai despre asta? Crezi ca hack-urile ransomware sunt la fel de grave precum terorismul?