fbpx

Tara care lucreaza deja la tehnologia mobila 6G

Tara care lucreaza deja la tehnologia mobila 6G

O anumita tara a inceput oficial sa lucreze la tehnologia mobila 6G, informeaza mass-media, o actiune care e descrisa ca avand drept scop promovarea celor mai recente inovatii wireless.

Ministerele si institutele de cercetare din acea tara s-a intalnit acum ceva timp pentru a infiinta un grup national de cercetare si dezvoltare a tehnologiei mobile 6G.

Respectiva tara care lucreaza la 6G este China. Tehnologiile legate de serviciile mobile ultra-rapide au devenit un motiv de conflict intre SUA si China in ultimele luni.

CITESTE SI:  Google lucreaza la un nou format de imagine pentru web denumit Pik

Mai multe tari de pe mapamond s-au intrecut pentru a lansa retele 5G care pot oferi viteze de cel putin 20 de ori mai mari decat 4G si care ar putea sprijini alte tehnologii, cum ar fi masinile autonome si realitatea augmentata.

In aprilie, Reuters spunea ca oficialii din Coreea de Sud isi declarau victoria asupra Statelor Unite si a Chinei, spunand ca Coreea de Sud e locul primei lansari comerciale a unei retele 5G.

CITESTE SI:  Noile carduri SD de mare viteza ale SanDisk rezista la temperaturi foarte scazute

Acei oficiali s-au bazat pe faptul ca aveau o retea 5G conectata la un smartphone 5G. Operatorii de telefonie mobila din Statele Unite au contestat “premiera” Coreii de Sud.

Cursa a inclus si compania Huawei din China, cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii din lume, acesta investind masiv in construirea multor retele cu tehnologie mobila 5G in intreaga lume.

CITESTE SI:  VIDEO: Huawei Mate 10 Pro VS iPhone X VS Samsung Galaxy Note 8 intr-un test de viteza

Guvernul SUA, ingrijorat ca echipamentele si tehnologia mobila ale companiei Huawei din China ar putea fi folosite de China pentru spionaj cibernetic, a pus o interdictie asupra companiei chineze, interzicandu-i sa cumpere componente fabricate in SUA.

De asemenea, guvernul SUA a condus o campanie pentru a-i convinge pe aliatii sai sa nu foloseasca tehnologie mobila de la Huawei pentru retelele lor 5G. Huawei a negat in repetate randuri acuzatiile.