fbpx

Tara care doreste sa aiba o industrie spatiala independenta

Tara care doreste sa aiba o industrie spatiala independenta

Conform unei noi stiri, o anumita tara doreste sa aiba o industrie spatiala independenta – si lucreaza la asta. Tara despre care e vorba acum nu e Rusia, China, Japonia sau Statele Unite. Acea tara lucreaza la o racheta de viitoare generatie care sa lanseze sateliti pe orbita planetei Pamant in 2022. Toate componentele acelei rachete (care va transporta sateliti pe orbita) vor fi produse in interiorul granitelor acelei tari.

Australia este tot mai dornica sa aiba o industrie spatiala independenta. Universitatea din Queensland si Gilmour Space avanseaza cu o racheta hibrida de viitoare generatie care ar putea lansa sateliti pe orbita joasa a Pamantului in 2022.

CITESTE SI:  SoftBank vrea sa cumpere ARM pentru 32 de miliarde de dolari

In mod crucial, toate rachetele si componentele vor fi produse in Australia, iar Australia nu va trebui sa se bazeze pe alte tari pentru motoare. Echipa universitatii isi concentreaza energia pe sistemul de agent de propulsie, pe care Dr. Ingo Jahn l-a caracterizat ca fiind una dintre cele mai complexe provocari ingineresti pentru o racheta.

CITESTE SI:  Cum lupta femeile din Japonia cu atacatorii

Australia nu e singura care depune eforturi pentru a avea o industrie spatiala independenta si puternica. Statele Unite, China si Rusia inca domina zborurile spatiale (si la fel si Agentia Spatiala Europeana).

Dar tari precum Australia, India si Israel isi dezvolta cu pasi repezi propriile industrii spatiale. Acesti nou-veniti pe scena zborurilor spatiale ar putea schimba balanta si s-ar putea sa transforme zborurile spatiale cu rachete in ceva destul de obisnuit in intreaga lume.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone X VS Panasonic Lumix GH5 - test 4K de captura video

Ce parere ai despre faptul ca Australia are ambitia de a avea o industrie spatiala independenta si puternica? Crezi ca Australia are ce ii trebuie pentru a reusi in ceea ce si-a propus? Esti de parere ca industria sa spatiala va putea rivaliza cu cea a altor tari din lumea asta?