fbpx
Tara care ar putea impune plati externe in magazinele de aplicatii Apple si Google

Tara care ar putea impune plati externe in magazinele de aplicatii Apple si Google

Conform unei noi stiri, o anumita tara din lume ar putea obliga Apple si Google sa permita dezvoltatorilor din magazinele lor de aplicatii sa foloseasca sisteme de plati externe, fara a imparti cu acele companii veniturile lor din aplicatii.

In acest moment, cand cumperi un element sau serviciu prin magazinul de aplicatii Apple App Store, dezvoltatorii sunt obligati sa foloseasca propriul sistem al companiei din Cupertino, ceea ce in schimb permite companiei din Cupertino sa perceapa un procent de 30% din toate tranzactiile.

CITESTE SI:  Samsung a inceput fabricarea chip-ului A9 pentru Apple

Cu toate acestea, in ultimii ani, o gramada de dezvoltatori s-au declarat nemultumiti de acest lucru. In Coreea de Sud, se pare ca se lucreaza la alternative.

Guvernul din Coreea de Sud a prezentat un proiect de lege care ar putea obliga companii precum Apple si Google sa permita dezvoltatorilor sa foloseasca sisteme de plati externe in magazinele de aplicatii ale companiilor.

Asta inseamna ca dezvoltatorii vor putea folosi un sistem de plati externe, diferit, fara sa mai imparta cu Apple si Google veniturile lor din aplicatii.

CITESTE SI:  Utilizatorii de Nokia 7 Plus pe Android P au fost trecuti la Oreo, fara niciun motiv aparent

Companii precum Epic Games si Spotify au fost destul de vocale cu privire la procentul de 30% perceput de Apple si, din cauza politicilor magazinului de aplicatii App Store, dezvoltatorilor nici macar nu li se permite sa-i redirectioneze pe utilizatori catre optiuni externe, cum ar fi sa cheltuie banii direct pe site-ul Spotify, printr-un sistem de plati externe.

Fireste, Apple a respins sistemele de plati externe, CEO-ul Tim Cook declarand ca acest lucru ar afecta calitatea pietei de pe App Store. Proiectul de lege din Coreea de Sud inca nu a fost adoptat.

CITESTE SI:  LG va implementa robotii sai ghizi la aeroportul Incheon din Coreea de Sud

Dar daca va fi adoptat, Coreea de Sud ar fi prima tara care determina Apple si Google sa permita plati externe in magazinele de aplicatii ale acestor companii. Si e posibil ca si alte tari din lume vor urma exemplul Coreii de Sud.