fbpx

Supermasina electrica Aspark Owl ajunge la 100 de kilometri in sub 2 secunde

Supermasina electrica Aspark Owl ajunge la 100 de kilometri in sub 2 secunde

Timpul si spatiul s-au deformat aparent, iar de vina este o mica companie din Japonia. Pana in ziua de azi, ideea unei viteze de accelerare de 100 de kilometri pe ora intr-un timp mai mic de 2 secunde pentru o supermasina parea imposibila.

Este posibil ca nu stiti nicio masina pe benzina capabila sa ajunga de la 0 la 100 de kilometri la ora in mai putin de 2 secunde, sa nu mai spunem de masini electrice, dar Aspark Owl ar putea fi acea supermasina electrica care te va interesa in viitor.

CITESTE SI:  Ce pret au noile casti wireless ale Sony

Aceasta este o supermasina in intregime electrica care ajunge la 100 de kilometri la ora in mai putin de 2 secunde. Aspark Owl este o supermasina electrica japoneza care a fost prezentata ca un concept in timpul Salonului Auto de la Frankfurt in 2017.

Unul dintre prototipurile Aspark Owl a reusit sa ajunga la 100 de kilometri pe ora in timpul testelor in doar 1,92 secunde. Acest lucru arata ca afirmatiile despre supermasinile electrice conform carora acestea pot cobori la un timp de sub 2 secunde sunt adevarate.

CITESTE SI:  Ce pret are PS4 Pro editie limitata de 2TB

Chiar si Tesla promite o performanta similara pentru noua sa generatie de automobile Roadster care urmeaza sa fie lansata in 2020. Merita sa mentionam aici ca prototipul Aspark Owl folosit nu este pregatit pentru productie in serie sau chiar legal.

Supermasina electrica nu merge pe anvelope legale stradale, dar, aparent, nu pare a fi o mare diferenta, deoarece compania japoneza spune ca versiunea legala pentru strada a masinii Aspark Owl va avea, de asemenea, posibilitatea de a atinge timpuri similare.

Aspark Owl este alimentata de un motor electric la fiecare roata care ofera o combinatie de 430 de cai putere. Numerele sunt mai mici decat la o supermasina cu benzina, dar Aspark Owl este mai usoara la cele 850 de kilograme ale sale.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care 90% dintre clienti aleg Apple Watch Series 1, nu Series 3

Nu este clar cand va fi supermasina electrica Aspark Owl vanduta, insa compania a spus anterior ca va produce doar 50 de unitati care ajung la 100 de kilometri in sub 2 secunde si care vor fi vandute fiecare pentru 4,4 milioane de dolari.

Facebook