fbpx

Studiu: Jucatorii Pokemon GO sunt mai prietenosi si pozitivi

Studiu Jucatorii Pokemon GO sunt mai prietenosi si pozitivi

Daca inca incercati sa prindeti monstrii din Pokemon GO, atunci exista o veste buna (in afara de toata distractia de care aveti parte). Potrivit unui nou studiu, exista o mare probabilitate sa fiti mai veseli si mai prietenosi decat cei care nu joaca Pokemon GO.

Gamingul competitiv poate uneori scoate la lumina latura urata a oamenilor, latura pe care s-ar putea sa nu o observi de la bun inceput. Aceasta este o problema cu multe jocuri, tocmai de aceea jocuri precum League of Legends si DotA 2 au unelte pentru a raporta astfel de jucatori iar unele jocuri precum Hearthstone nici macar nu le permit jucatorilor sa chatuiasca unii cu altii.

CITESTE SI:  Cum se compara autonomia bateriilor lui iPhone Xs si lui Xs Max cu cea a lui iPhone X

Cu toate acestea, nu toate jocurile scot la lumina tot ce e mai rau din oameni. De fapt, potrivit unui studiu recent efectuat de Universitatea Wisconsin-Madison din Statele Unite care a fost publicat in jurnalul Media Psychology (via CNET), s-a descoperit ca jucatorii Pokemon GO tind sa fie mai pozitivi, prietenosi si niste oameni veseli.

CITESTE SI:  17 lucruri interesante despre Singapore

Studiul a tinut sub observatie 400 de oameni pentru aproximativ 3 saptamani ca urmare a lansarii jocului Pokemon GO din luna iulie, anul trecut. Din 400, 40% au jucat jocul si, bazandu-se pe observatiile lor, cei care au jucat jocul Pokemon GO tindeau sa experimenteze emotii mai pozitive, isi faceau noi prieteni, erau mai prietenosi, isi intareau relatiile de prietenie existente si chiar aveau parte de mai multe exercitii fizice ca rezultat al jocului, potrivit studiului.

CITESTE SI:  GOG a adus inapoi trei dintre cele mai populare jocuri platformer pe 16 biti ale Disney

Potrivit autorului studiului, James Alex Bonus, “Cu cat jucau mai multi oameni, cu atat erau mai angajati in comportamente care reflectau crearea de noi conexiuni – isi faceau prieteni pe Facebook, se prezentau unei persoane necunoscute, schimbau numere de telefon cu cineva, sau petreceau mai mult timp cu prieteni vechi si aflau noi lucruri despre ei”.