Studii clinice preliminare umane anti-imbatranire au avut succces

Studii clinice preliminare umane anti-imbatranire au avut succces

Doua studii preliminare clinice anti-imbatranire umane s-au dovedit a fi un succes. Terapia cu celule stem a prezentat rezultate care arata o inversare a sistemelor asociate cu fragilitatea din cauza varstei.

Rezultatele sugereaza ca acest tratament nu este numai sigur, ci si foarte eficient in combaterea factorilor cheie in procesul de imbatranire. Cercetatorii au lucrat la o varietate de metode pentru a atinge obiectivele anti-imbatranire.

Recentele descoperiri includ o proteina care restaureaza parul si imbunatateste conditia fizica. Acest studiu clinic de succes se refera la tratamentul anti-imbatranire cu celule stem.

CITESTE SI:  Cipurile Qualcomm vor propulsa noi difuzoare smart. Vezi cu ce se vor diferentia acestea

Celulele stem mezenchimale anti-imbatranire, sau celule MSC, sunt utilizate pentru tratarea a peste 20 de diferite tipuri de afectiuni patologice, cum ar fi cancerul si bolile cardiace. Acest nou tratament MSC urmareste reducerea efectelor fragilitatii asupra oamenilor in varsta.

Conform stirilor, acesta este primul tratament anti-imbatranire care se apropie de stadiul de aprobare de catre FDA (Food and Drug Administration) din Statele Unite. Tratamentul anti-imbatranire implica extragerea celulelor stem mezenchimale umane din maduva osoasa a unui donator adult si utilizarea unei singure perfuzii la pacientii cu o varsta medie de 76 de ani.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce vechime ar putea avea o pestera incredibila nou descoperita

Faza 1 si faza 2 din studiile clinice preliminare umane efectuate la om au dezvaluit ca nu exista efecte adverse asupra sanatatii pacientului. Primul studiu clinic anti-imbatranire a implicat 15 pacienti fragili care au primit o singura perfuzie din maduva osoasa a donatorilor cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani.

Toti pacientii au prezentat o imbunatatire a calitatii generale a vietii, a conditiei fizice si a nivelurilor de necroza tumorala dupa 6 luni. Cel de-al doilea studiu a fost un studiu clinic dublu pe nevazute cu un grup placebo.

CITESTE SI:  Un fost ministru britanic ne avertizeaza ca nu ar trebui sa ascultam muzica in tren

Nu s-au raportat efecte adverse, iar cercetatorii au remarcat faptul ca imbunatatirile fizice ale acelora care au primit perfuzia au fost remarcabile. Un studiu clinic uman extins de faza 2b este urmatoarea etapa care va implica 120 de pacienti din mai mult de 10 locatii. Un studiu clinic final de faza 3 aleatoriu va fi efectuat ulterior, iar tratamentul ar putea primi ulterior aprobarea publica finala daca va avea succes deplin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *