fbpx

Steve Wozniak: Tehnologia ne face sa fim niste animale de casa

Steve Wozniak Tehnologia ne face sa fim niste animale de casa

Steve Wozniak a fondat compania Apple impreuna cu Steve Jobs, schimband istoria tehnologiei si vietile a milioane de oameni. Vineri seara, Steve Wozniak a vorbit despre tehnologie. Mass Live l-a citat spunand: “Masinile au castigat acum 200 de ani. Le-am facut prea importante. Acest lucru ne face pe noi sa fim niste animale de casa… Imi place tehnologia. Am cel putin 5 iPhone-uri… Am si cateva smartphone-uri Android.”

Totusi, Steve Wozniak pare ca este resemnat cu faptul ca tehnologia preia controlul asupra vietilor noastre. Acum cativa ani, ITV News a publicat un articol in care a explicat de ce tehnologia a ajuns prea departe. In articol se precizeaza ca acum cateva zeci de ani, cei mai multi oameni nu-si permiteau un calculator, iar acum acesta ne incape in mana.

CITESTE SI:  Laptopurile HP Envy x360, Pavilion x360 si alte laptopuri Pavilion au fost anuntate

Calculatoarele si tehnologia ne-au transformat stilul de viata, de la relatiile personale pana la obiceiurile de munca. Dar probabil ca aceste lucruri nu inseamna nimic pentru anumite persoane. Ma refer la Steve Jobs si fanaticii companiei Apple care isi fac tabara stand cu cortul chiar si zile in sir pentru a intra cat mai repede in posesia produselor Apple.

CITESTE SI:  Edward Snowden lanseaza o aplicatie de smartphone care iti protejeaza laptopul

Eu nu am nimic cu clientii Apple sau ai oricarei alte companii, dar mi se pare exagerat sa stai cu cortul pentru a pune mana cat mai repede pe un iPhone, cand mai poti astepta cateva ore sau cateva zile, cel mult. Ca doar nu sunt in numar limitat. Nici vorba ca Apple sa lase vreun doritor de iPhone cu ochii in soare.

Steve Wozniak a spus cate ceva si despre cum ar trebui sa fie educatia. El nu crede neaparat ca folosirea calculatoarelor si tehnologiei in clase ii vor ajuta pe elevi sa invete mai bine, dar asta ramane la latitudinea fiecaruia. Steve Wozniak crede, ca multi profesori de altfel, ca in clase ar trebui sa existe mai putini elevi si ca cei mai buni dintre ei nu ar trebui sa invete in acelasi ritm cu ceilalti mai putin buni.

CITESTE SI:  Noul laptop Xiaomi Mi Notebook Air 13 integreaza un cititor de amprente - specificatii si pret

Probabil ca azi nu am fi avut iPhone-uri, laptopuri si tehnologie daca educatia de pe vremea lui Steve Wozniak ar fi fost cum a zis dumnealui.