fbpx

Statia de lucru cu 512GB de RAM si 320GB de memorie video

Statia de lucru cu 512GB de RAM

O anumita companie din Statele Unite a anuntat o noua statie de lucru care e extrem de performanta. Aceasta statie de lucru are un procesor AMD cu 64 de nuclee, 512GB de RAM si placi grafice cu 320GB de memorie video in total. Totusi, aceasta statie de lucru nu e pentru consumatorii obisnuiti, deci nu o vei putea utiliza pentru jocuri.

In luna mai, NVIDIA a anuntat o placa grafica extrem de performanta, A100. Cu toate acestea, A100 a fost proiectata pentru sistemele pentru centre de date, nu pentru consumatorii obisnuiti.

Dar acum compania a anuntat DGX Station A100 care, dupa cum indica si numele, are o forma de statie de lucru de birou. Integreaza patru placi grafice A100 – fie modelul de 40GB, fie noua versiune de 80GB.

CITESTE SI:  Se zvoneste ca Samsung l-a angajat pe arhitectul-cheie de procesoare al AMD

Daca clientii opteaza pentru 80GB, vor avea 320GB de memorie video. DGX Station A100 este destinat stiintei si lumii businessului. Adica tipul de cercetare si inginerie care foloseste seturi de date imense si care investeste in machine learning si in AI.

Deci nu vei putea juca jocuri pe placa grafica A100 prea curand. Cu toate acestea, placa grafica A100 utilizeaza acum o arhitectura numita Ampere care e utilizata de placile grafice de consum, cum ar fi GeForce RTX 3080.

CITESTE SI:  Cand va fi disponibil noul Mac Pro reproiectat al Apple

Deci, desi nu vei putea avea un GPU de 80GB in PC-ul tau de gaming, este posibil sa poti folosi unele dintre aceste tehnologii, cu conditia sa dispui de bugetul necesar.

Potrivit NVIDIA, DGX Station A100 cu 512GB de RAM si 320GB de memorie video ofera “performanta unui centru de date fara un centru de date”. Asta inseamna ca nu necesita un sistem de racire de centru de date. In carcasa statiei de lucru, exista un procesor AMD cu 64 de nuclee, 512GB de RAM si un SSD de 7,68TB.

CITESTE SI:  Cum este smartphone-ul Xiaomi Mi 8 anuntat oficial

Companii precum BMW, Lockheed Martin si NTT Docomo au adoptat deja statii de lucru DGX pentru o parte din munca lor axata pe AI si cercetare. Nu a fost publicat pretul lui DGX Station A100 cu 512GB de RAM si cu 320GB de memorie video, dar cu siguranta nu va fi ieftin.