fbpx

Spotify inlatura muzica care promoveaza ura pe platforma sa

Spotify inlatura muzica care promoveaza ura pe platforma sa

Grupurile de ura nu sunt in general tolerate si am vazut multe cazuri in trecut in care companii tehnologice au efectuat miscari de a inchide sau de a impiedica astfel de comunitati sa le foloseasca produsele sau serviciile si se pare ca nici Spotify nu tolereaza ura pe platforma sa de streaming de muzica.

Intr-o stire de Billboard aflam ca Spotify a anuntat recent ca a inlaturat o gramada de muzica care promova ura pe platforma sa. Aceste piese de muzica au fost marcate ca apartinand unor “trupe de ura” de organizatia Southern Poverty Law Center acum trei ani si se pare ca acestea vor trebui sa se indrepte catre alte platforme daca vor sa continue sa castige bani din muzica lor.

CITESTE SI:  Cine doresc noi fabrici de procesoare in SUA

Se pare ca aceste grupuri au fost aduse in atentia companiei Spotify de Digital Music News care a postat un articol intitulat, “Tocmai am gasit pe Spotify 27 de trupe de ura care promoveaza suprematia alba”.

CITESTE SI:  Google foloseste machine learning pentru a-i ajuta pe jurnalisti sa adune informatii despre crimele motivate de ura

Potrivit serviciului de muzica Spotify, acestia sustin ca companiile de inregistrari si agregatoarele sunt primele responsabile pentru muzica pe care o incarca, dar ca vor lua masuri cat de curand este posibil si la scurt timp dupa ce li s-a adus acest lucru in atentie.

Intr-o declaratie oferita de un purtator de cuvant al serviciului Spotify de streaming de muzica, “Spotify ia masuri imediate pentru inlaturarea acestor tipuri de materiale de indata ce acestea ne-au fost aduse in atentie. Suntem incantati ca suntem alertati in legatura cu aceste tipuri de continuturi – si am inlaturat deja multe dintre trupele pe care le-am identificat astazi, in timp ce le analizam in mod urgent pe cele care au ramas”.

CITESTE SI:  Viitorul smartphone Lenovo ar putea avea 4TB spatiu de stocare

Aceasta miscare este in linie cu actiunile efectuate de alte companii tehnologice precum Apple si PayPal care au inlaturat suportul serviciilor lor de pe site-urile care promoveaza ura.