fbpx

Sony si Panasonic au pus ochii pe Jocurile Olimpice din 2020 pentru televizoare 8K

Sony si Panasonic au pus ochii pe Jocurile Olimpice din 2020 pentru televizoare 8K

Daca stiai unde vor avea loc urmatoarele Jocuri Olimpice, atunci cu siguranta ai aflat ca premierul japonez, Shinzo Abe, a aparut la ceremonia de incheiere din Rio saptamana trecuta, imbracat in Mario.

Cele mai mari companii tehnologice ale tarii au pus ochii pe Jocurile Olimpice din 2020 din Tokio pentru a comercializa televizoare 8K.

Chiar daca televizoarele 4K nu sunt atat de populare, avand in vedere ca majoritatea continutului este oferit in rezolutie Full HD sau 2K. 8K este de 4 ori mai clara decat 4K si de 16 ori mai clara decat rezolutia Full HD, o rezolutie inalta si standard cu care cu totii suntem familiarizati.

CITESTE SI:  Smartphone-ul care va putea captura video 8K, spun surse

Nu va fi suficient doar sa produca televizoare 8K, aceea va fi partea relativ usoara pentru companii precum Sony si Panasonic, acestia vor trebui de asemenea sa lucreze cu broadcaster-ul NHK pentru a crea o noua tehnologie de emisie care este capabila sa transmita video 8K in toata gloria sa.

CITESTE SI:  Canon EOS Rebel SL3 e oficiala - o camera DSLR mica si usoara

Broadcaster-ul japonez NHK a testat deja emisii 2x4K cu continut de la Jocurile Olimpice din acest an. Televizoarele 2x4K sunt greu de gasit in acest moment si sunt foarte scumpe, asa ca Sony si Panasonic vor trebui sa reduca costurile cel putin pana la nivelul la care consumatorii pot lua in considerare achizitionarea unui televizor scump pentru a urmari jocurile Olimpice.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret va avea drona pliabila Hover 2 cu evitare avansata a obstacolelor

Sony si Panasonic au la dispozitie 4 ani pentru a face ca acest lucru sa se intample, sa comercializeze televizoare 8K la preturi care nu sunt incredibil de mari si care sa functioneze cu NHK pentru a crea o noua tehnologie de emisie care poate transmite video 8K. Tokio, Japonia, va gazdui urmatoarele Jocuri Olimpice din 2020.