fbpx

Sony planuieste sa deschida o fabrica in India

Sony planuieste sa deschida o fabrica in India

Compania japoneza de electronice Sony Corp. vrea sa participe la initiativa guvernului indian “Make in India” si ar putea planui si lua in considerare deschiderea unei fabrici in tara.

“Desigur, multumita puternicei initiative a domnului Narendra Modi, cumva trebuie sa facem fata strategiei si directiei tarii. Suntem in discutii cu privire la cum putem sprijini directia tarii. In acest moment, nu avem niciun comentariu de facut”, a declarat Sony.

Acum, Sony pare ca urmeaza ultimul trend “Made in India” care este adoptat de cei mai multi producatori de smartphone-uri. Directorul Sony India, Kenichiro Hibi, nu a oferit detalii specifice cu privire la planurile de fabricare in tara, dar a indicat ca acest lucru poate fi posibil in urmatorii 2 ani.

CITESTE SI:  Ce trebuie sa construiasca compania Parrot pentru armata SUA

Sony planuieste ca in curand sa deschida o fabrica in tara asiatica. Potrivit directorului Sony India, Kenichiro Hibi, compania se gandeste serios la deschiderea unei fabrici in tara.

Aceasta miscare a Sony este in concordanta cu ambitiile premierului Indiei, Narendra Modi, pentru initiativa “Made in India”.

CITESTE SI:  Drepturile pentru filmul James Bond sunt dorite de Apple si Amazon

Initiativa consta in incurajarea producatorilor straini de a incepe sa produca bunuri in tara asiatica, nu doar sa le importe. Prin urmare, multi producatori straini, cum ar fi Samsung si Foxconn, au inceput deja sa creeze produse in aceasta tara.

Samsung Z1 cu sistemul de operare Tizen este primul dispozitiv fabricat in India, iar acum si Sony se gandeste la fabricarea de produse in acea tara.

“Desigur, multumita intiativei domnului Modi, cumva trebuie sa facem fata cu directia si strategia tarii. Suntem in negocieri in ceea ce priveste modul prin care putem sustine directia tarii. In acest moment, nu putem face alte comentarii. Analizam serios modul prin care am putea raspunde cerintelor prim-ministrului”, a spus Kenichiro Hibi intr-o declaratie.

CITESTE SI:  iPhone 8 sau iPhone X? Care va fi numele viitorului smartphone Apple?

Desi Hibi nu a dezvaluit suma investitiei pentru acest proiect cu fabrica din India, acesta a confirmat ca planul va fi pus in aplicare cu siguranta in urmatorii 2 ani.