fbpx

Sony crede ca inca nu este timpul sa treaca la ecrane cu rezolutie 2K

Sony crede ca inca nu este timpul sa treaca la ecrane cu rezolutie 2K

Se stie faptul ca Apple nu s-a alaturat masei de producatori de smartphone-uri. De exemplu, companiei Apple i-a luat cativa ani pana sa lanseze un iPhone care dispune de conectivitate LTE, si chiar mai mult pentru a lansa iPhone-uri cu ecrane de dimensiuni mai mari.

In plus, iPhone-urile inca integreaza 1GB de RAM, pe cand alte smartphone-uri au ajuns si la 4GB. Multi oameni au blamat compania Apple pentru acest lucru si pentru faptul ca, desi iPhone-urile nu sunt niste telefoane foarte bine echipate, preturile sunt destul de piperate.

Cu toate acestea, se pare ca Sony calca pe urmele Apple. In ciuda faptului ca majoritatea smarphone-urilor de varf actuale au ecrane cu rezolutie 2K, Sony foloseste inca ecrane cu rezolutie full HD pentru smartphone-urile sale de varf.

CITESTE SI:  La ce lucrau impreuna Google si Huawei, dar care a fost intre timp anulat

Cel mai nou smartphone de varf al companiei, Sony Xperia Z3+, integreaza tot un ecran full HD. Se pare ca Sony crede ca inca nu este timpul sa treaca la ecranele 2K.

Ceva motive, se pare ca are. Potrivit Focus Taiwan, directorul general al Sony Taiwan a precizat ca Sony va lansa smartphone-uri cu ecrane 2K numai cand acestea vor veni cu imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste calitatea afisarii si tehnologia de procesare digitala a imaginii. Compania nu crede ca in acest moment ecranele pot beneficia cu adevarat de aceasta rezolutie.

CITESTE SI:  Ce pret are smartphone-ul LG V35 ThinQ Signature Edition

Mai mult, probabil ca Sony crede ca ecranele actuale de aceasta rezolutie nu sunt suficient de bune, fata de cele full HD, pentru a justifica consumul suplimentar de energie. In aceasta privinta, exista unii care ii dau dreptate companiei Sony.

Ei sustin ca un ecranele cu rezolutie 2K nu ofera suficiente beneficii si ca nu face decat sa consume bateria mai repede. Dar exista si un argument pro displayuri cu rezolutie 2K.

Se pare ca daca te uiti de foarte aproape poti vedea diferentele de claritate dintre un display 2K si unul full HD. O fi adevarat, dar daca te uiti la un ecran full HD de la o distanta normala, si nu cu nasul in el, nu se pot vedea pixelii individuali.

CITESTE SI:  De ce Apple ar fi reluat productia lui iPhone X lansat in 2017

In acest caz, beneficiul unei rezolutii 2K este discutabil. Cu toate acestea, avand in vedere ca rezolutia 2K a devenit una obisnuita pe smartphone-urile de top, se pune intrebarea daca merita sa cumperi un smartphone Sony cu o rezolutie mai mica cand cu aceiasi bani poti cumpara un smartphone cu un display 2K.

Nu sunt sigur 100% daca Sony va avea succes cu astfel de telefoane, dar voi ce spuneti? Credeti ca este importanta rezolutia 2K pe un smartphone? Sau credeti ca este doar o stratagema de marketing, ca si camerele cu zeci de megapixeli?