fbpx

Sony confirma planurile de a achizitiona businessul cu senzori de imagine al Toshiba

Sony confirma planurile de a achizitiona business-ul cu senzori de imagine al Toshiba

Saptamana trecuta a inceput sa circule un zvon conform caruia Sony ar putea fi interesata sa achizitioneze businessul de senzori de imagine al Toshiba.

La acel moment era doar un zvon si nici compania cumparatoare nici cea care vinde nu l-au confirmat, cel putin pana acum. Sony a venit cu o declaratie oficiala si cu un anunt al planurilor sale de a cumpara businessul cu senzori de imagine.

Potrivit conferintei de presa a companiei, “Sony Corporation (‘Sony’) si Toshiba Corporation (‘Toshiba’) au anuntat astazi ca au intrat intr-un memorandum neconstrangator al intelegerii care confirma intentia lor de a negocia transferul catre Sony a respectivelor fabrici de semiconductoare ale Toshiba, echipamentelor si bunurilor inrudite din prefectura Oita si de asemenea alte echipamente si bunuri”.

CITESTE SI:  De ce filmul Uncharted al Sony s-ar putea sa nu mai apara

De asemenea, compania Sony a confirmat ca angajatii Toshiba care lucreaza in acele fabrici de senzori de imagine, precum si cei care sunt implicati pe partea de inginerie si de design a lucrurilor, vor fi transferati sau cel putin li se vor oferi oportunitati de angajare la compania cumparatoare pana la terminarea cu succes a transferului afacerii Toshiba catre compania cumparatoare.

CITESTE SI:  De ce viitorul filmelor cu Spider-Man in MCU e incert

Odata cu aceasta achizitie, businessul cu senzori de imagine al companiei tocmai a devenit mult mai serios.

Dupa cum se pare, senzorii de imagine companiei sunt folositi intr-o mare varietate de produse care variaza de la camere care nu sunt fabricate de companie la smartphone-uri cum ar fi iPhone-ul.

CITESTE SI:  Apple este interesata din nou de divizia de cipuri a Toshiba, potrivit unor surse

Potrivit companiei cumparatoare, “Aceasta achizitie ii va permite companiei Sony sa-si creasca capabilitatile de productie in domeniul senzorilor de imagine CMOS in care se anticipeaza o crestere a pietei”.

Retragerea din businessul senzorilor de imagine ii va permite companiei Toshiba sa-si dedice resursele catre produse in care are un mare avantaj tehnologic si sa-si imbunatateasca profitabilitatea businessului de sisteme LSI.