fbpx

Sony ar putea cumpara afacerea cu senzori de imagine a Toshiba

Sony ar putea cumpara afacerea cu senzori de imagine a Toshiba

Toshiba Corp este aproape de incheirea unei intelegeri de a-si vinde afacerea cu senzori de imagine catre Sony Corp, ca parte a planurilor de restructurare expuse de directorul executiv Masahi Muromachi mai devreme in acest an.

Senzorii de imagine ai companiei cumparatoare sunt foarte cunoscuti si renumiti. De fapt, exista multi producatori de camere care uneori se bazeaza pe senzorii Sony pentru produsele lor, sa nu mai mentionam ca cei ai companiei se gasesc, de asemenea, in multe smartphone-uri, iPhone-urile companiei Apple fiind unii dintre clientii lor mai profitabili.

CITESTE SI:  Ecranul LED 8K de 9,7 pe 5,4 metri al Sony e incredibil

Potrivit Reuters, se pare ca este posibil ca dominatia companiei in domeniul senzorilor de imagine sa creasca. Stirea sustine ca compania cumparatoare si Toshiba sunt aparent aproape de incheierea unui acord prin care cea din urma companie, Toshiba, isi va vinde afacerea catre Sony, ca parte a planurilor de restructurare.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret va avea noua consola PlayStation Classic a Sony

Compania ia foarte in serios afacerea lor cu senzori de imagine. Mai devreme in aceasta luna, compania a anuntat ca va desprinde afacerea lor va forma o companie separata.

Potrivit conferintei de presa oficiale, “In afacerea cu semiconductori unde senzorii de imagine sunt un domeniu principal de avut in vedere, Sony va stabili Sony Semiconductor Solutions Corporation (“Sony Semiconductor Solutions”) pentru a intari si mai mult afacerea si pentru a se concentra pe crestere sustinuta”.

CITESTE SI:  Ce cota de piata uriasa are Apple in Japonia

Inainte de asta, directorul executiv al companiei a repetat, de asemenea, cat de importanta este aceasta afacere pentru ei si a precizat ca va multiplica de patru ori investitiile in semiconductori la o suma uriasa de 2,4 miliarde de dolari pentru a ajuta la satisfacerea cererii companiilor precum Apple si Samsung.

Facebook