fbpx

Solutia Ford pentru a mentine biciclistii in siguranta in trafic

Solutia Ford pentru a mentine biciclistii in siguranta in trafic

In fiecare an in lume, au loc numeroase accidente in trafic in care sunt implicati biciclisti. Ceva ce nu e de dorit, mai ales daca se soldeaza cu pierderi de vieti omenesti. Dar Ford ar putea avea o solutie.

Siguranta este extrem de importanta pentru biciclisti, in special din cauza numarului ridicat de accidente care au loc in fiecare an. E adevarat, conform NHTSA (Administratia Nationala de Siguranta a Traficului pe Autostrazi) din Statele Unite, acest numar pare sa scada.

CITESTE SI:  Cand vor fi lansate autobuzele autonome ale Baidu in Japonia

Dar asta nu inseamna ca ar trebui ca oamenii sa inceteze sa fie soferi buni. Iar biciclistii ar trebui sa incerce permanent sa se pastreze in siguranta atunci cand circula.

In acest scop, Ford a creat o jacheta prototip conceputa pentru a mentine biciclistii in siguranta in trafic. Acea jacheta a Ford are un ecran LED pe partea din spate, ecran care are capacitatea de a afisa tot felul de informatii, dar si emoji-uri care pot fi folosite pentru distractie.

CITESTE SI:  Cand vor aparea primele smartwatch-uri BMW

Cu toate acestea, exista si intrebuintari practice pentru ecranul LED pentru siguranta al Ford. Biciclistii il pot folosi pentru a indica unde intentioneaza sa se indrepte.

De asemenea, ecranul LED ar putea indica pericolul si, mai important, lumineaza biciclistul pe timpul noptii. Asta pentru ca, uneori, in anumite locuri, ar putea fi prea intuneric pentru ca biciclistii sa poata fi vazuti.

Din pacate, nu e clar daca Ford are de gand sa produca in masa si sa comercializeze aceasta jacheta de siguranta in trafic. Ford a venit cu tot felul de idei amuzante si nebunesti in trecut, asa ca nu am surprinsi daca acesta este doar un alt experiment.

CITESTE SI:  Ce tehnologie noua va folosi Qualcomm pentru Snapdragon 855

Dar e totusi o idee buna, iar unii spera ca poate o alta companie va transforma aceasta jacheta cu ecran LED – pentru siguranta in trafic – intr-un produs comercializabil, daca Ford nu doreste.