fbpx
SoftBank definitiveaza preluarea ARM

SoftBank definitiveaza preluarea ARM

Intelegerea de 24 de miliarde de dolari vine la cateva zile dupa ce Japonia a avertizat companiile ca ar putea parasi Marea Britanie din cauza Brexit-ului. Compania japoneza de telecomunicatii SoftBank a finalizat preluarea designerului britanic de microcipuri ARM Holdings pentru 24 de miliarde de dolari cash – cea mai mare preluare a unei companii tehnologice europene care a avut loc vreodata.

Compania japoneza de telecomunicatii SoftBank a definitivat preluarea companiei britanice ARM pentru 32 de miliarde de dolari, cea mai mare achizitie a unei companii tehnologice europene. ARM a fost scoasa de pe bursa din Londra, avand in vedere ca intelegerea a fost definitivata.

CITESTE SI:  Ce alta companie chineza de top e interzisa de SUA

In iulie, s-a spus ca compania japoneza Softbank a anuntat planuri de a prelua compania britanica.

Pentru cei care nu sunt familiarizati, ARM este compania din spatele arhitecturii cipurilor mobile folosite de companii precum Apple, Samsung, Qualcomm, MediaTek, NVIDIA, Huawei si nu numai.

Acestea fiind spuse, se pare ca preluarea companiei ARM a fost definitivata cu succes, iar SoftBank a platit aproximativ 32 de miliarde de dolari pentru achizitie.

CITESTE SI:  De ce masina autonoma Apple ti-ar putea masura nivelul de stres

Vestea buna este ca deocamdata SoftBank nu are planuri sa destructureze compania britanica si va lasa compania sa continue sa functioneze ca un business de sine-statator, ceea ce inseamna de asemenea afaceri obisnuite pentru companiile care se bazeaza pe tehnologia si designurile ARM.

Se asteapta de asemenea ca compania isi va pastra sediile din Cambridge, Anglia. De asemenea, in loc sa se micsoreze, SoftBank practic a promis sa dubleze numarul angajatilor in Marea Britanie in urmatorii ani, asa ca se pare ca SoftBank vrea ca compania britanica sa continue sa creasca in loc sa o absoarba in compania lor.

CITESTE SI:  Ce metoda ingenioasa a ales Facebook pentru ca stirile false sa fie mai putin vizibile

SoftBank isi imagineaza de asemenea compania ARM ca fiind mai mult decat o companie care produce semiconductori pentru smartphone-uri si ca ar putea vedea compania ca fiind un jucator in dispozitivele Internet Of Things pentru care ARM a oferit cipuri in ultimii ani.