Soferita masinii autonome Uber se uita pe Hulu inainte de accident

Soferita masinii autonome Uber se uita pe Hulu inainte de accident

Soferita de siguranta de la volanul masinii autonome Uber care a produs un accident in Arizona se uita pe Hulu pana in momentul accidentului fatal, potrivit unui raport al politiei care a considerat accidentul de pe data de 18 martie ca fiind complet evitabil.

La fel ca alte companii care isi testeaza masinile autonome pe drumurile publice, Uber are un sofer uman de siguranta la volan tot timpul. Una dintre masinile autonome ale companiei a fost implicata intr-un accident in Tempe, Arizona, in martie, ceea ce a dus la moartea unei femei.

Un nou raport lansat de politie mentioneaza ca Rafaela Vasquez, soferita de siguranta, se uita pe Hulu pe telefonul ei chiar inainte ca accidentul sa aiba loc. Masina autonoma a Uber a lovit-o pe Elaine Herzberg in varsta de 49 de ani cu 62 de kilometri la ora, in timp ce aceasta traversa strada.

CITESTE SI:  Elvetia doreste un incarcator universal de telefon pana in 2017

Masina autonoma a companiei Uber nu a putut sa o evite si, avand in vedere ca atentia soferitei ii era distrasa de Hulu se pare, aceasta nu a oprit pentru a impiedica tragedia sa se intample.

Raportul de la Departamentul de Politie Tempe mentioneaza ca Rafaela Vasquez de la Uber probabil a inceput sa se uite pe Hulu nu dupa mult timp dupa ce a inceput sa conduca.

CITESTE SI:  VIDEO: Mai multi utilizatori de LG G4 se plang ca acesta are probleme cu touchscreen-ul

Se spune ca accidentul masinii autonome Uber ar fi fost pe deplin evitabil daca soferita de siguranta acorda mai multa atentie la drum si nu la Hulu. Inca nu s-au imputat acuzatii, dar exista posibilitatea ca soferita sa fie acuzata de omor.

Clipul video cu accidentul Uber care a fost lansat anterior arata ca Rafaela Vasquez a privit in fata cu doar cateva secunde inainte de tragedie. Soferita a spus initial anchetatorilor ca monitoriza interfata sistemului de conducere autonoma care este afisata pe iPad-ul care este montat pe consola centrala a masinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *