Snapdragon 810 ruleaza mai rece decat predecesorul Snapdragon 801

Snapdragon 810

Avand in vedere ca smartphone-urile aproape ca nu au racire, supraincalzirea ar fi o problema majora pentru producatorii de smartphone-uri. Mai devreme am auzit ceva zvonuri cum ca procesorul Snapdragon 810 are tendinta de a se supraincalzi si tocmai de aceea Samsung a ales sa-l lanseze pe Galaxy S6 cu propriul lor chip Exynos.

Totusi, testele recente facute de STJS Gadgets sugereaza ca procesorul Snapdragon 810 este mai rapid si ruleaza mai rece decat Snapdragon 801 de anul trecut. Testele s-au facut in doua runde, unul in timpul jocului Asphalt 8 si celalalt in timpul inregistrarii unui clip video 4K. In timpul primului test, procesorul  Snapdragon 810 a ajuns la 40 de grade Celsius iar 801 la 45 de grade. In al doilea test, 810 a ajuns la 35 de grade, in timp ce 801 a ajuns la 43 de grade. Totusi, trebuie sa spunem ca temperaturile pot varia de la smartphone la smartphone.

CITESTE SI:  General Electric produce o imprimanta 3D pentru componente de motoare cu reactie
CITESTE SI:  VIDEO: La ce e util asistentul virtual Sam al Ubisoft

Se asteapta ca procesorul Snapdragon 810 octo-core pe 64 de biti care ruleaza mai rece va propulsa smartphone-urile de varf de anul acesta, cum ar fi viitoarele LG G4, Sony Xperia Z4 si HTC One M9. Samsung pare ca nu va folosi procesorul de ultima ora al Qualcomm pentru viitorul Galaxy S6, invocand anumite probleme. O temperatura mai scazuta pentru Snapdragon 810 inseamna o durata de viata mai mare a bateriei si o performanta mai buna pentru smartphone.

CITESTE SI:  Samsung dezvolta un difuzor smart. Asistentul virtual care-l propulseaza

Chiar daca LG insista ca procesorul Snapdragon 810 nu se supraincalzeste si ca ruleaza rece, cei de la Samsung par sa aiba anumite probleme cu acest chip si de aceea in viitorul smartphone de varf al companiei vor folosi propriul lor procesor Exynos. Oricum ar fi, daca cipul Snadragon are intr-adevar probleme cu supraincalzirea, speram ca le-a rezolvat pentru totdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *