fbpx
Smartwatch-ul BlackBerry nu mai pare un mit. Vezi aici de ce

Smartwatch-ul BlackBerry nu mai pare un mit. Vezi aici de ce

BlackBerry nu a avut un succes prea mare cu smartphone-urile in ultimii zece ani. Smartphone-urile pe care le-a produs nu s-au vandut la fel de bine pe cat spera compania. Compania canadiana BlackBerry a produs doar o singura tableta, dar si aceea a fost un esec. Dar ar putea lansa in curand un smartwatch.

Nu am vazut niciodata un smartwatch de la aceasta companie, dar desi un smartwatch BlackBerry parea pana acum un mit, se pare ca aceasta este o posibilitate reala acum.

CITESTE SI:  Apar mai multe cazuri de baterii umflate ale smartphone-urilor iPhone 8

Nu, compania canadiana nu se intoarce la producerea de hardware pentru a produce un smartwatch. Ramane la decizia pe care a luat-o de a iesi de pe piata hardware si de a-si oferi brandul si brevetele producatorilor terti care vor produce dispozitivele in locul companiei canadiene.

Am vazut deja cum compania TCL a lansat smartphone-uri cu brandul BlackBerry si se pare ca va continua sa le lanseze. TCL este partenerul exclusiv si are de gand sa produca smartphone-uri care poarta brandul companiei canadiene si care ruleaza versiunea sa personalizata de Android.

CITESTE SI:  iPad-ul de buget al Apple care s-ar putea lansa intr-o perioada neobisnuita

BlackBerry a semnat acum un acord de licenta cu Timex Group. Structura financiara a acestui acord va oferi plati redevente de la Timex catre compania canadiana. Companiile au pastrat confidentiali termenii suplimentari ai acestui acord.

BlackBerry are un portofoliu de brevete cu peste 40.000 de brevete la nivel mondial care acopera o gama larga de tehnologii, cum ar fi comunicatiile wireless, infrastructura de retea, mesageria, acustica, software-ul pentru intreprinderi, securitatea cibernetica si nu numai.

CITESTE SI:  Cum a fost Apple Watch vital vietii unui sportiv

“Acest acord de licenta cu Timex demonstreaza puterea portofoliului de brevete al BlackBerry si ne va permite sa ne concentram asupra altor oportunitati de licentiere a brevetelor de pe piata de comunicatii mobile”, a declarat Jerald Gnuschke, directorul general de licentiere a proprietatii intelectuale al companiei canadiene.

Companiile nu au indicat niciun plan de produse inca, dar acest acord intre ele lasa usa larg deschisa pentru Timex pentru a dezvolta un smartwatch sub brandul companiei canadiene BlackBerry.