fbpx

Skateboard-urile electrice sunt acum legale pe strazile din California

Skateboard-urile electrice sunt acum legale pe strazile din California

Guvernatorul Californiei a semnat o lege prin care se permite utilizarea dispozitivelor motorizate, si anume a placilor de skateboard electrice dar care ar putea fi extinsa si pentru alte masinarii, in orice locuri unde este permis mersul cu bicicleta.

Anterior, companiile care produceau aceste lucruri deseori intampinau probleme de reglementare cand isi lansau produsele pe piata din California.

Este o mare victorie pentru cei cu placi pe electricitate. Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a semnat o lege care face ca skateboard-urile electrice sa fie acum legale pe strazi.

CITESTE SI:  O consola Atari 2700 super rara dintr-un magazin din California s-a vandut pentru 3000 de dolari pe eBay

Cu aceasta noua lege care va fi pusa in aplicare, oamenii din California vor putea sa se dea cu placa in orice loc unde mersul cu bicicleta este legal incepand cu ianuarie 2016.

Oficialii locali vor putea totusi sa interzica skateboard-urile electrice la discretia lor, dar si asa este o victorie pentru fanii celor electrice.

Noua legislatie pentru skateboard-uri anuleaza de fapt o interzicere din 1977 a placilor propulsate de gaz si acopera si alte masinarii motorizate atat timp cat au 0% emisii.

CITESTE SI:  VIDEO: Vezi cum ia foc spontan un robot autonom de livrare a alimentelor

Skateboarding-ul este parte din cultura Californiei, iar aceasta noua legislatie va oferi un imbold mai mare pentru companiile de skateboard-uri sa dezvolte si sa vanda skateboard-uri pe electricitate.

Companii precum ZBoard si Boosted lucreaza deja in aceasta arena, ambele companii se intampla sa aiba de asemenea sediul in California.

CITESTE SI:  Cum a avut loc primul accident al unei masini autonome Apple

Placile de skateboard electrice nu sunt la fel de ieftine precum cele normale. De exemplu o placa electrica Zboard poate avea un pret de pornire de 600 de dolari, dar este posibil ca, cu cat placile electrice devin din ce in ce mai comune, preturile ar putea scadea pentru a permite mai multor oameni din California sa imbratiseze schimbarea.

Sursa: blog.wsj.com