fbpx

Situatie jenanta. Cum si-a trimis cineva laptopul la reparat, acesta neavand niciun defect

Situatie jenanta. Cum si-a trimis cineva laptopul la reparat, acesta neavand nici macar defect

Daca ar fi sa-ti pornesti laptopul si sa observi ca ecranul e negru, dar poti auzi ventilatoarele si hard disk-ul functionand, ce defect ai crede ca are laptopul?

Acesta e “defectul” cu care fotograful si dezvoltatorul Greg Benz s-a confruntat. A fost nevoie de 10.000 de dolari pe reparatii pentru ca mai apoi sa descopere ca acesta pur si simplu a uitat sa creasca luminozitatea ecranului notebook-ului sau MacBook Pro.

Conform povestii hilare spuse de Greg Benz pe blogul sau, acesta se confrunta cu o serie de “defecte” cu laptopul sau MacBook Pro, ecranul fiind de un negru pur dupa pornire.

CITESTE SI:  Upgrade-ul radical al Zoom pentru noile Mac-uri Apple

Acest lucru l-a determinat sa il duca la un Apple Store pentru a-l repara. Conform estimarilor sale, reparatia lui MacBook Pro ar fi costat compania Apple circa 10.000 de dolari.

Asta pentru ca procesul de reparare a implicat inlocuirea a doua placi de baza, cabluri noi si asa mai departe. Cu toate acestea, abia la al patrulea esec al laptopului MacBook Pro angajatul Apple a decis sa incerce ceva diferit.

CITESTE SI:  Conectarea cu Apple nu va mai fi disponibila pentru aceste conturi

Potrivit lui Greg Benz, “El a folosit lanterna de la smartphone-ul sau pentru a lumina ecranul notebook-ului si a putut vedea un mic cerc acolo unde avatarul de autentificare ar trebui sa apara (acest lucru fiind foarte dificil de vazut). Pixelii ecranului se actualizau chiar si cand iluminarea notebook-ului era oprita (cel putin atunci cand capacul laptopului era deschis)”.

Acest lucru i-a determinat sa-si dea seama ca luminozitatea ecranului laptopului MacBook Pro era complet dezactivata, Greg Benz oprind uneori luminozitatea atunci cand isi conecta laptopul MacBook Pro la un monitor extern.

CITESTE SI:  Serviciul de streaming al ViacomCBS care va concura cu Netflix in 2021

Desi aceasta e o poveste hilara, Benz a evidentiat unele probleme legate de luminozitatea ecranului si setarile care i-ar fi putut permite lui si companiei Apple sa evite intreaga situatie jenanta. De asemenea, Greg a trimit un raport de bug-uri la Apple in speranta ca aceste lucruri vor fi inbunatatite in viitor.