fbpx

Site-ul Canon cu care poti captura fotografii cu Pamantul din spatiu

Site-ul Canon cu care poti captura fotografii cu Pamantul din spatiu

Compania Canon din Japonia a dezvoltat un site web care iti permite sa capturezi fotografii cu Pamantul din spatiu, prin intermediul unui satelit pe care compania l-a lansat in 2017.

Canon nu a lansat noi camere la CES 2021, dar compania japoneza are altceva: o modalitate de a va permite sa capturati fotografii din spatiu cu Pamantul.

Compania cu sediul principal in Japonia a dezvaluit un site web interactiv care va permite sa utilizati satelitul sau CE-SAT-1, echipat cu o camera DSLR 5D Mark III, pentru a captura fotografii cu diferite locatii de pe Pamant, cum ar fi New York, Bahamas si Dubai.

CITESTE SI:  Unde va reduce China controlul internetului si de ce

Canon a lansat microsatelitul in spatiu, pe orbita Pamantului, in iunie 2017. Acesta integreaza o camera EOS 5D Mark III care este echipata cu un telescop Cassegrain de 40cm. Orbitand in spatiu la o altitudine de 600 de kilometri, ofera o rezolutie de sol de 36 de inci, sustine Canon.

In contrast, satelitul cu cea mai inalta rezolutie din lume, WorldView-4, are o rezolutie de sol de 12 inci. De asemenea, satelitul Canon gazduieste si o camera PowerShot S110 pentru fotografii wide cu Pamantul din spatiu.

CITESTE SI:  Ce update neasteptat ar putea primi Galaxy Note 7 Fan Edition al Samsung

Demonstratia interactiva a site-ului web al Canon va permite sa capturati fotografii din mai multe locatii, fiecare fotografie afisand locatia si altitudinea. Cu toate acestea, sunt folosite imagini capturate anterior.

Satelitul se deplaseaza in spatiu in jurul Pamantului cu 27.358 de kilometri pe ora, traversand intregul glob in circa o ora si jumatate. Aceasta demonstratie a site-ului web ofera o perspectiva asupra capacitatii si rezolutiei microsatelitului.

CITESTE SI:  La ce ar fi util vehiculul terestru al DJI

Experienta de capturare de fotografii cu Pamantul din spatiu a fost povestita de astronauta Marsha Ivins care explica scopul si designul satelitului. Microsatelitii sunt mult mai ieftini si mai mici decat satelitii obisnuiti, iar Canon spera sa construiasca un business de un miliard de dolari cu acestia pana in 2030.

Facebook