fbpx

Sistemul de operare desktop capabil sa ruleze aplicatii de iPhone si iPad

Sistemul de operare desktop capabil sa ruleze aplicatii de iPhone si iPad

Conform unei noi stiri, un update al unui sistem de operare desktop a venit cu capabilitatea de a rula aplicatii proiectate pentru iPhone-urile si iPad-urile companiei Apple din Statele Unite. Totusi, cel mai probabil o parte dintre acele aplicatii de iPhone si iPad nu vor functiona in parametri normali in acel sistem de operare.

Apple a anuntat ca urmatorul sau update major al sistemului de operare macOS Big Sur este acum disponibil pentru publicul larg. Este un update destul de tipic, cu diverse imbunatatiri si caracteristici noi.

CITESTE SI:  De ce iPhone Xs Max este smartphone-ul cu cel mai bun display

Dar noua versiune macOS este importanta pentru ca e primul macOS care e compatibil cu noile cipuri Apple M1. Pentru utilizatorii de Mac-uri, asta inseamna ca, pentru a gestiona lipsa actuala de aplicatii compatibile si optimizate pentru cipul M1, macOS Big Sur va fi, de asemenea, capabil sa ruleze aplicatii pentru iPhone si iPad, utilizatorii putand descarca aceste softuri de pe App Store.

Aplicatiile proiectate pentru iPhone si iPad vor fi disponibile pentru sistemul de operare macOS Big Sur in mod implicit. Dar, asa cum s-a raportat anterior, dezvoltatorii au optiunea de a nu-si furniza softurile iOS pentru macOS.

CITESTE SI:  De ce Apple ar fi anulat ochelarii AR, motivele posibile

Apple i-a alertat pe utilizatori ca, desi aplicatiile pentru iPhone si iPad vor fi disponibile pe sistemul de operare Big Sur, s-ar putea ca nu orice soft va functiona asa cum s-a intentionat.

“Este posibil ca unele aplicatii iOS disponibile pe Mac sa nu functioneze asa cum ar functiona in mod normal pe iPhone sau iPad. De exemplu, functiile care se bazeaza pe hardware unic pentru iPhone sau iPad – cum ar fi un giroscop sau un ecran capabil de gesturi complexe – s-ar putea sa nu functioneze pe Mac. In unele cazuri, o astfel de caracteristica poate fi centrala pentru functionalitatea softului, iar in alte cazuri softul poate fi utilizat fara acea caracteristica”.