Singapore va inceta sa mai accepte masini pe strazi incepand cu 2018

Singapore va inceta sa mai accepte masini pe strazi incepand cu 2018

Singapore, unul dintre locurile cele mai scumpe din lume cand vine vorba despre detinerea unei masini, va opri cresterea numarului de masini pe strazile sale in 2018.

Guvernul din Singapore va reduce rata anuala de crestere pentru autoturisme si motociclete la 0% de la 0,25% incepand din luna februarie din 2018, a afirmat luni autoritatea de reglementare a transporturilor din Singapore.

In majoritatea tarilor, daca doriti sa cumparati un autoturism, trebuie doar sa mergeti la un dealer si sa cumparati unul (daca aveti sau nu dreptul legal de a conduce autoturisme, este o alta poveste).

CITESTE SI:  De ce viitoarea tableta Surface ar putea fi mai ieftina

Cu toate acestea, in Singapore, unde terenurile sunt rare, detinerea unui autoturism este dificila, dar, din nefericire, se pare ca va deveni si mai dificila. Intr-o stire de Bloomberg, aflam ca Autoritatea pentru Transport Terestru din Singapore a anuntat ca va inceta sa mai adauge autoturisme pe strazile sale incepand cu februarie 2018.

Guvernul intentioneaza sa reduca rata anuala de crestere a numarului de masini de la 0,25% la 0%, afirmand ca “Avand in vedere constrangerile terestre si nevoile concurente, exista o posibilitate limitata de extindere a retelei rutiere”.

CITESTE SI:  Noul modem LTE mobil al Samsung suporta viteze mai mari decat o conexiune la internet prin fibra

Pentru cei care nu stiu, proprietarii de autoturisme din Singapore vor fi obligati sa achizitioneze un Certificat de Drept care le va permite sa detina masini pentru 10 ani, iar aceste permise sunt limitate ca numar si sunt licitate lunar.

Acest lucru inseamna ca, pe langa faptul ca platesti pentru masina ta, va trebui sa platesti si pentru acel permis care, potrivit Bloomberg, poate costa 41.617 de dolari pentru cele mai mici masini.

CITESTE SI:  Un aisberg de 1000 de miliarde de tone si 6000 de kilometri patrati s-a desprins din Antarctica

Potrivit Autoritatii de Transport Terestru din Singapore, acest lucru afecteaza numai masinile si motocicletele si ca rata de crestere existenta pentru autovehiculele pentru marfa si autobuze va continua pana in martie 2021 pentru a oferi intreprinderilor si transportului public timp sa-si imbunatateasca eficienta. Asadar, nu vor mai aparea multe autoturisme pe strazile tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *