fbpx
Siguranta este principala preocupare a lui Elon Musk legata de noua racheta a companiei SpaceX

Siguranta este principala preocupare a lui Elon Musk legata de noua racheta a SpaceX

In weekend, Elon Musk a gazduit un Reddit AMA drept urmare a prezentarii sale de la Congresul International Astronautic din 2017. In timpul discursului, Elon Musk a dezvaluit cateva idei diferite care vor revolutiona calatoria in spatiu, de la o noua racheta a SpaceX denumita BFR (Big Fucking Rocket) la o baza lunara si o calatorie pe Marte pana in 2024.

Elon Musk  a apelat la r/space pentru a raspunde la intrebari despre aceste numeroase noi idei ale SpaceX si am rezumat cateva dintre cele mai interesante raspunsuri de la AMA. Drept raspuns la intrebarea ce lucruri vor fi trimise cu primele misiuni cu racheta pe Marte, Elon Musk a raspuns ca obiectivul SpaceX va fi transportarea colonistilor in siguranta cu racheta si asigurarea lucrurilor de baza pentru supravietuire.

CITESTE SI:  Cum va usura Twitter pentru utilizatori parcurgerea conversatiilor

Acesta a comparat acest lucru cu construirea cailor ferate transcontinentale. “O cantitate mare de industrie va trebui sa fie construita pe Marte de multe alte companii si de milioane de oameni”, a explicat Elon Musk, spunand clar ca nu intentioneaza ca SpaceX sa colonizeze Marte de una singura.

CITESTE SI:  WhatsApp are 1 miliard de utilizatori activi zilnic care trimit 55 de miliarde de mesaje in fiecare zi

Elon Musk a abordat problemele legate de siguranta atunci cand vine vorba despre utilizarea rachetei BFR a SpaceX pentru transportul in jurul Pamantului. Scopul companiei SpaceX producatoare de rachete este acela de a atinge (sau chiar depasi) nivelurile actuale de siguranta ale companiilor aeriene pentru pasageri.

Motoarele Raptor ale rachetei SpaceX se concentreaza pe fiabilitate, ele vor avea un scut pentru protectie si siguranta, precum si mai multe motoare decat avioanele majoritatii companiilor aeriene. “Acest lucru este deosebit de important pentru calatoriile de la un punct la altul”, a spus Elon Musk. “Avantajul de a ajunge undeva in 30 de minute cu racheta in loc de 15 ore cu avionul va fi in mod negativ afectat daca exista riscul sa-ti pierzi viata”.