Si motorul de cautare Bing va favoriza site-urile mobile-friendly

Si motorul de cautare Bing va favoriza site-urile mobile-friendly

Recent, Google a lansat un nou algoritm prin care site-urile mobile-friendly sunt favorizate in rezultatele motorului de cautare si i-a anuntat pe webmasteri din timp ca aceasta schimbare va duce la penalizarea site-urilor care nu sunt optimizate pentru smartphone-uri si tablete. In acest sens, motorul de cautare Google nu exagereaza.

Smartphone-urile si tabletele contribuie la o bucata mare din traficul online, iar din acest motiv motorul de cautare Google vrea sa se asigure ca paginile optimizate pentru smartphone-uri au o pozitie mai buna in rezultatele motorului de cautare, indiferent de cuvantul sau cuvintele cheie cautate.

Se cunoaste faptul ca smartphone-urile si tabletele au ecrane mai mici decat PC-urile. Paginile mobile-friendly sunt acele site-uri ale caror pagini se modifica automat pentru a se potrivi ecranului dispozitivului de pe care intri.

Iata ca si Bing, motorul de cautare al Microsoft, a decis sa calce pe urmele rivalului sau. Motorul de cautare Bing inca nu favorizeaza site-urile mobile-friendly, dar a inceput sa eticheteze rezultatele care duc catre pagini optimizate pentru smartphone. In dreptul fiecarei pagini mobile-friendly de pe motorul de cautare Bing va aparea eticheta “Mobile-friendly”, permitandu-le utilizatorilor sa vada dintr-o privire daca site-ul respectiv este optimizat pentru smartphone-ul sau tableta lor.

CITESTE SI:  Rusia s-ar putea razbuna daca Google retrogradeaza agentiile de stiri RT si Sputnik in rezultatele de cautare

Bing sustine ca a primit raspunsuri foarte pozitive in legatura cu experienta de utilizare odata cu aceasta schimbare. Motorul de cautare Bing va imbunatati pozitionarea in rezultate pentru site-urile optimizate pentru smartphone, dar sustine ca paginile care sunt foarte relevante pentru o anumita expresie de cautare nu vor fi inca penalizate pe Bing printr-o pozitie mai joasa daca nu sunt optimizate pentru smartphone-uri si tablete.

Dupa mai multe incercari, Bing a gasit echilibrul perfect, iar cei din spatele motorului de cautare cred mai este putin pana ce site-urile mobile-friendly vor fi favorizate in rezultatele motorului de cautare.

Acest site este mobile-friendly, iar acest lucru inseamna ca in functie de marimea ecranului dispozitivului, pagina se va modifica ca atare. Puteti testa acest lucru si pe calculator, prin modificarea marimii ferestrei browserului prin pozitionarea cursorului mouse-ului pe un colt al ferestrei. Elementele care se afla pe pagina isi vor schimba automat pozitia.

CITESTE SI:  Functia de descarcare a clipurilor video a YouTube este disponibila in mai multe tari

Dojotech.ro este unul dintre putinele site-uri de tehnologie care sunt optimizate pentru toate ecranele, in timp ce alte site-uri aleg parca intentionat sa aiba o interfata cat mai alambicata si mai complicata. Eu aleg un design usor de inteles in care toata lumea sa inteleaga de unde vine aia si ce face cealalta, si nu unul super-complex.

Avand in vedere ca site-urile se bat sa ajunga cat mai sus, eventual sa fie primele, la un anumit cuvant cheie, probabil ca isi vor modifica designul. Bineinteles, mai sunt si cazuri in care o asemenea modificare e mai greu de facut, dar nu imposibila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *