fbpx

Si acest browser e acum compatibil cu cipul M1

Si acest browser e acum compatibil cu cipul M1

O anumita companie va lansa in curand pentru publicul larg o noua versiune de browser, versiune care este compatibila cu cipul M1 de pe Mac-urile companiei Apple din Statele Unite. Si nu, nu e vorba acum despre navigatoarele web Safari sau Google Chrome.

Datorita convertirii de cod oferite de Rosetta 2, Mac-urile cu cip M1 de la Apple pot rula aplicatii x86. Desigur, ar fi ideal ca aplicatiile sa fie native, dar presupunem ca trebuie sa acordam dezvoltatorilor timp pentru a crea aplicatii native pentru cipul M1.

CITESTE SI:  Ce cuvant inlatura Google din functia de autocompletare a cautarii

Acestea fiind spuse, se pare ca unii dezvoltatori nu pierd vremea. Microsoft a anuntat ca browserul sau Edge se afla in prezent in testare beta. Aceasta versiune speciala a browserului Microsoft Edge a fost proiectata si optimizata pentru cipul M1 (si pentru ARM in general).

Inainte de asta, Microsoft a anuntat ca browserul Edge pentru cipul M1 era disponibil pe canalul de dezvoltare, asa ca trecerea la canalul beta indica faptul ca lansarea sa catre publicul larg se va intampla in curand.

CITESTE SI:  Alphabet ar putea lua in considerare o investitie de 1 miliard de dolari in Lyft

“Acum puteti descarca gratuit Microsoft Edge cu suport nativ macOS ARM64 pentru cipul M1”, conform unui tweet postat pe Twitter de Microsoft Edge Dev. Aceasta ar putea fi o alternativa pentru care cei prefera sa nu utilizeze Safari sau Chrome.

Compania Microsoft din Statele Unite a optimizat Edge de cand a fost anuntat pentru prima data. Cele mai noi versiuni sunt construite pe Chromium, aceasta fiind aceeasi platforma pe care Google o foloseste pentru browserul Chrome, ceea ce inseamna ca experientele oferite de cele doua browsere ar trebui sa fie destul de similare.

CITESTE SI:  Franta vrea sa interzica masinile pe benzina si motorina pana in 2040

De asemenea, asta inseamna ca extensiile disponibile pe Chrome vor fi disponibile si pe Edge, asa ca browserul companiei Microsoft ar putea fi o alternativa interesanta.

Facebook