fbpx

Sharp vrea o alianta japoneza in domeniul panourilor OLED

Compania Sharp vrea o alianta japoneza in domeniul panourilor OLED

Sharp Corp din Japonia ii va cere guvernului sa o ajute sa formeze o alianta japoneza cu rivalul Japan Display Inc. in domeniul panourilor OLED pentru a concura mai bine cu producatorii din Coreea de Sud, a declarat directorul executiv al Sharp joi. “Ar trebui sa cream o alianta japoneza in domeniul panourilor OLED”, a declarat Tai Jeng-wu reporterilor de la Tokyo Stock Exchange.

Sharp doreste sa-si puna amprenta pe piata panourilor OLED alaturandu-se companiei japoneze rivale Japan Display. Directorul executiv al companiei Sharp, Tai Jeng-wu, a declarat reporterilor de la Tokyo Stock Exchange ca vrea sa formeze o “alianta japoneza” pentru a concura mai bine cu producatorii sud-coreeni care domina industria.

CITESTE SI:  Ce pret mic are smartphone-ul/tableta Lenovo Tab V7

Stirile de la inceputul acestui an au indicat Sharp intentioneaza sa introduca televizoare OLED pe liniile de productie, insa doar o luna mai tarziu, rivalul sud-coreean LG, deja un lider in panourile OLED, si-a dezvaluit planurile de a investi 7,8 trilioane de woni coreeni (7 miliarde de dolari) in businessul sau in urmatorii trei ani.

CITESTE SI:  Guvernul ucrainean isi imagineaza Cernobilul ca fiind o ferma solara

Tai de la Sharp a declarat ca intentioneaza sa consulte guvernul cu privire la formarea aliantei japoneze care cuprinde toata Japonia, precum si sa discute potentialul de investitii in JOLED, un afiliat al Japan Display care a aparut recent in titlurile publicatiilor cu planurile sale de a produce in masa panouri OLED “tiparite”.

CITESTE SI:  Utilizatorii japonezi de Xperia Z4 se plang ca acesta se incalzeste prea tare

Exista o cerere imensa pentru panourile OLED, atat din partea producatorilor, cat si din ce in ce mai mult din partea consumatorilor. Dar avand in vedere ca exista doar una sau doua companii cheie care le produc, este o provocare raspandirea acestei tehnologii. Aceasta “alianta japoneza” care include Sharp, daca ar reusi, ar putea ajuta la deschiderea pietei pentru toata lumea.

Facebook