fbpx

Sharp va lansa televizoare cu rezolutie 8K in Japonia si China

Sharp va lansa televizoare de rezolutie 8K in Japonia si China

Rezolutia 4K devine treptat noua rezolutie standard la care ne asteptam sa ne consumam continutul multimedia. Este adevarat ca nu este atat de prezenta ca rezolutia Full HD, dar mai asteapta un an sau doi si ar trebui sa incepem sa o vedem peste tot.

Acest lucru inseamna ca daca detii un televizor 4K, ar trebui sa te poti considera pregatit pentru viitorul previzibil. Cu toate acestea, daca doresti cu adevarat sa fii pregatit pentru viitor, Sharp are ceva pentru tine, avand in vedere ca compania a anuntat recent ca va incepe sa-si vanda televizoarele Sharp AQUOS 8K pe piete precum China si Japonia pana la sfarsitul anului.

CITESTE SI:  Ce autonomie are a doua generatie a masinii Toyota Mirai

De asemenea, compania Sharp din Japonia are de gand sa-si vanda televizoarele 8K in Taiwan si Europa incepand cu anul viitor. Pentru cei care nu sunt familiarizati, un televizor 8K ofera o rezolutie uriasa de 7680 x 4320 pixeli, rezolutie care este de 16 ori mai mare decat cea Full HD.

CITESTE SI:  Bancile japoneze doresc sa lanseze propria moneda digitala

Sharp promoveaza acest televizor Sharp 8K ca fiind “realitatea suprema” in care detaliile sunt atat de fine incat ochiul uman nu le poate vedea, ceea ce este o afirmatie un pic ciudata, avand in vedere ca suntem siguri ca oamenii vor sa vada ce este pe ecran. Nu degeaba dau o caruta de bani pe un televizor Sharp cu rezolutie 8K, nu-i asa?

Cu toate acestea, singura problema este lipsa continutului. Dupa cum se pare, in acest moment nici macar continutul 4K nu prea exista, desi ne miscam rapid catre acea directie, dar rezolutia 8K pare ca se afla la ani-lumina departare, dar presupunem ca daca ai bani de cheltuit si nu te-ar deranja sa te asiguri pentru viitor (urmatorii zece ani sau cam asa), atunci poate ca acest televizor Sharp 8K din Japonia ar putea fi o optiune buna de luat in considerare.