fbpx
Serviciul VPN important care a fost atacat cibernetic

Serviciul VPN important care a fost atacat cibernetic

Un serviciu VPN important – care imbunatateste securitatea online – a confirmat ca a fost atacat cibernetic. Aceasta recunoastere ca a fost atacata cibernetic vine in urma zvonurilor ca acea companie a avut o bresa. Serviciile VPN au din ce in ce mai mult succes, deoarece ofera confidentialitate si securitate pe internet.

NordVPN este un serviciu VPN destul de cunoscut care contribuie la imbunatatirea securitatii si a confidentialitatii online. Cu toate acestea, dupa ce s-a confirmat ca serviciul VPN NordVPN a fost atacat cibernetic, o multime de utilizatori NordVPN au fost dezamagiti.

CITESTE SI:  Ce aplicatie iti spune daca ai luat o supradoza de droguri

In postarea de pe blogul sau, compania NordVPN a spus ca serviciile sale VPN au fost compromise din cauza unei brese a unuia dintre serverele lor din Finlanda.

Compania a aflat despre bresa acum cateva luni in urma, dar a decis sa anunte acest lucru abia acum dupa ce intreaga retea a revenit la siguranta.

Ca urmare a atacului cibernetic, serverele sale au fost accesate in mod neautorizat. Pentru a explica problema, acestia au mentionat ca atacatorul a obtinut acces la un server prin exploatarea unui sistem de management de la distanta nesigur de catre furnizorul centrului de date.

CITESTE SI:  Cum va ajuta Apple Pay la prezervarea parcurilor nationale

In plus, serviciul VPN NordVPN atacat cibernetic sustine ca nu stia ca exista un astfel de sistem in centrul de date. Chiar daca nu exista nicio modalitate prin care se poate verifica aceasta informatie, sursele oficiale ar putea spune adevarul.

CITESTE SI:  De ce Rusia ridica interdictia asupra Telegram, aplicatia de mesagerie

De asemenea, acestia spun ca serverul nu detine nicio informatie despre activitati si nici informatiile de logare ale utilizatorului, deci nu reprezinta o amenintare.

In cazul in care te intrebai, NordVPN considera ca este complet sigur acum si spune ca niciunul dintre centrele sale de date din afara Finlandei nu a fost afectat de bresa. Ce parere ai despre bresa serviciului NordVPN care a fost atacat cibernetic?